Her får du gratis advokathjelp

Klare: Cathrine Moksnes, Lars Ketil Froholt, Trude Landsverk, Hans Christian Nygaard Wang, Ole Richard Holm-Olsen og Thor Edquist.

Klare: Cathrine Moksnes, Lars Ketil Froholt, Trude Landsverk, Hans Christian Nygaard Wang, Ole Richard Holm-Olsen og Thor Edquist.

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du et problem du ikke vet hvordan du skal løse? Har du eller har du hatt rusproblemer? Da kan Gatejuristen hjelpe deg.

DEL

Fra og med tirsdag 28. april kan rusmisbrukere i Halden få gratis rettshjelp.

Tirsdager

Advokatene Ole Richard Holm-Olsen og Hans Christian Nygaard Wang stiller hver tirsdag ettermiddag sin juridiske kunnskap til disposisjon.

De er frivillige medarbeidere hos Gatejuristen i Kirkens Bymisjons lokaler på jernbanestasjonen.

– Vi har en fast møtetid hvor folk kan komme uten avtale, eller de kan ringe eller stikke innom bymisjonen for å avtale tid med oss, forteller Ole Richard Holm-Olsen.

– Noen vegrer seg

Han håper folk oppfatter terskelen for å ta kontakt, som lav.

– Vi merker at noen vegrer seg for å prate med advokater fordi de tror det koster masse penger. Slik er det ikke. Hos Gatejuristen er døren åpen for alle som har slitt med eller sliter med et rusproblem i dag.

Mange kan føle trygghet i å diskutere eventuelle problemer med en advokat, sier Holm-Olsen.

En del av noe større

Han og kollega Wang skal bruke fritida si på å hjelpe de svakeste gruppene i samfunnet.

– Det er ikke noe nytt at advokater jobber gratis, men i Gatejuristen er jobben organisert utenfor arbeidstida vår. Vi skal være et saksmotttak og sile sakene fra hverandre.

– Ved behov kan vi sende saker til eksperter i Oslo. Gatejuristen har et godt etablert nettverk og saksbehandlingssystem som vi blir en del av, sier Holm-Olsen.

– Noen faller utenfor

Ifølge advokatenes mening er det åpenbart behov for Gatejuristens tjenester i Halden.

– Det fins mange ordninger i samfunnet som skal fange opp de fleste, men likevel faller mange utenfor. Jeg har for eksempel den siste tiden vært i kontakt med to husløse personer.

De kan få hjelp hos oss. Vi vet at livet kan oppleves stort for mange, og da vil vi prøve å hjelpe til så det blir mer overkommelig, forklarer Ole Richard Holm-Olsen.

– Et bra tilbud

Ordfører Thor Edquist var blant dem som var til stede for å markere Gatejuristens ankomst til Halden.

– Dette er et veldig bra tilbud til innbyggerne våre som har hatt eller har et rusproblem. Dette er også bra samfunnsøkonomi, sa Edquist i sin tale.

I fjor var det cirka 2.500 saker som ble behandlet av Gatejuristen i hele landet.

– Det betyr at mange som ellers ville funnet det vanskelig å be om hjelp, fikk hjelp, sa han.

  • Gatejuristen er et spleiselag mellom det offentlige og det private.
  • Prosjektet «Satellitten» som Halden er en del av, er finansiert av Extrastiftelsen. Prosjektperioden går ut i 2015, men målsettingen er å opprettholde driften av satellittene videre.
  • Gatejuristen fins i 11 byer.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags