Kevin Krans (25) fikk kontraktsforslag av rumensk toppklubb, men valgte Kvik: - Føles som et «scoop» for oss!

SKREV UNDER: Kevin Krans (25) har skrevet under en 1 års kontrakt med Kvik Halden, og ønskes velkommen til klubben av trener Kent Bergersen.

SKREV UNDER: Kevin Krans (25) har skrevet under en 1 års kontrakt med Kvik Halden, og ønskes velkommen til klubben av trener Kent Bergersen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kevin Krans (25) skrev torsdag formiddag under for Kvik Halden. Den offensive midtbanespilleren har erfaring fra både engelsk og svensk fotball.

DEL

- Vi henter ham nærmest usett, men har ekstremt gode referanser på ham og har også sett noen kamper og klipp. Dette har vi jobbet for siden desember. Det føles som et «scoop», sier trener Kent Bergersen.

«Følte meg ønsket»

Kevin Krans, eller Kévin Stéphane Jordan Krans som er hans fulle navn, er fransk, men med britisk pass - og snakker begge språk flytende. De siste sesongene har han spilt i svensk fotball. Han hadde opprinnelig kontrakt med Assyriska FF ut 2019, men benyttet seg av en klausul da klubben i fjor rykket ned fra Division 1 Norra.

- Jeg ville ha et nytt eventyr. Her i Kvik Halden har jeg følt meg ekstremt ønsket siden dialogen ble opprettet via min agent, og jeg er veldig glad for å være her. Personlig har jeg ambisjoner om å spille høyere igjen, men nå handler det først og fremst om å prestere for Kvik i 2019, smiler Krans.

Sa nei til toppklubb

Han skrev under 1-årskontrakten på Strupe torsdag ettermiddag. Det skjedde bare noen få uker etter at han var på prøvespill med Dinamo Bucuresti. Det endte med kontraktstilbud, men Krans takket nei til den rumenske toppklubben.

- De ville låne meg ut til en annen klubb den første sesongen, og det var ikke optimalt for meg. Jeg vil være et sted jeg kan utvikle meg, og ta neste steg. Derfor føles Kvik Halden veldig riktig for meg nå, sier han.

- Hva vet du om Kvik og Halden?

- Foreløpig lite. Men inntrykket jeg har fått er veldig bra.

Var linket til Chelsea

Kevin Krans er født i Frankrike, og spilte barnefotball for Paris St. Germain. Tidlig i tenårene flyttet han til London med sin mor. Fotball ble det først i Colchester United og Hereford United, deretter på akademiet til Fulhams U15 og U16.

Senere signerte han for Bristol City. Der spilte han på reservelaget, men fikk også kamper for A-laget i både National League, FA Cupen og i FA Trophy.

SVENSK FOTBALL: Kevin Krans kommer senest fra spill i den svenske klubben Assyriska.

SVENSK FOTBALL: Kevin Krans kommer senest fra spill i den svenske klubben Assyriska. Foto:

- Hvor jeg hadde det best? Jeg må si Fulham. Der var jeg i fire år, og kombinerte fotball med skolegang på Fulhams gode akademi. En fin og lærerik tid.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?

– Jeg er kreativ, og spiller helst offensiv midtbane. Føler at jeg har bra teknikk, er ganske rask og god på skape sjanser for meg selv og andre. Og til å være midtbanespiller, scorer jeg også en del mål, svarer han.

I Bristol City ble han beskrevet som en «starlet», og var linket til Chelsea. Han prøvespilte da også med London-klubbens U21-lag, men uten å få kontrakt.

Skal jobbe deltid

I stedet havnet han i St. Albans, mens det siden 2014 har vært spill i svensk fotball - for klubbene Södertälje FK, Eskilstuna City og Assyriska FF. 25-åringen står bokført med 45 kamper i Division 1 Norra, og med 15 mål og sju målgivende pasninger.

I Halden skal Krans, som har svensk kjæreste, jobbe deltid ved siden av fotballen.

- Økonomisk har vi fått til dette innenfor våre rammer. Kevin har leilighet fra midt i februar, og skal jobbe deltid, sier daglig leder Haris Juklo.

Tiltenkt som indreløper

25-åringen blir den første nye spilleren i årets Kvik-stall, som allerede teller 20 spillere etter at 19 mann er med fra troppen som rykket opp i fjor.

- Kevin er en anvendelig spiller, men i utgangspunktet ser jeg for meg å bruke ham som offensiv indreløper i 3-5-2 - eller bak spissene i en annen variant.

HA har også vært i kontakt med hans forrige klubb Assyriska, og tilbakemeldingene derfra tyder også på at Kvik Halden har hentet en god forsterkning:

«En mycket bra spelare och en bra kille», var svaret vi fikk.

PS! Kevin Krans gjør sin første opptreden i Kvik-drakta allerede på lørdag, da Kent Bergersens menn møter Frigg til treningskamp i Østfoldhallen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.