– Håper på ny rekord

HAR REKORDEN: Emil Wingstedt har den offisielle rekorden i Kanonløpet på 3,37. Fra tidligere, da løpet heter Klokketårnløpet, sprang Petter Thoresen enda litt raskere (3,27).

HAR REKORDEN: Emil Wingstedt har den offisielle rekorden i Kanonløpet på 3,37. Fra tidligere, da løpet heter Klokketårnløpet, sprang Petter Thoresen enda litt raskere (3,27). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

800 meter. Fra torget og opp til festningen. I morgen er det igjen klart for Kanonløpet.

DEL

Det er bare 800 meter, men Kanonløpet er en real melkesyrefest

– Det er en tøff løype, men siden lengden ikke er mer enn 800 meter passer den for de aller fleste uavhengig av treningsgrunnlag, sier Gjermund Tønnesen i Halden Idrettslag.

Thoresen slo Dæhlie

Kanonløpet har vært arrangert siden 2008, da HIL blåste liv i det gamle Klokketårnløpet, som ble arrangert siste gang i 2000.

Rekorden fra den tiden innehas av Petter Thoresen, som i knallhard duell med selveste Bjørn Dæhlie løp opp til festningen på råsterke 3,27.

Thoresens tid er fortsatt best, men står likevel ikke som offisiell rekord i Kanonløpet.

– Vi kontrollmålte traseen til 800 meter da vi startet opp igjen med Kanonløpet i 2008. Da tok vi eierskap i arrangementet og valgte å starte på nytt med rekorder, sier han.

Håper på over 100

Det betyr at det er Emil Wingstedts tid på 3,37 fra 2013 som er offisiell løyperekord. På damesiden tilhører rekorden Kajsa Nilsson (4,17 i 2009).

– Kajsa kommer i år også, men det er nok en fare for at hennes rekord ryker. Det er nemlig påmeldt 20 finske o-landslagsløpere (kvinner og menn), som er på treningsleir i Strömstad med tanke på VM der i 2016, sier Tønnesen.

I tillegg til rekordforsøk på bestetidene, håper HIL også på ny deltakerrekord.

Ser bedre ut

– I fjor var vi 83 deltakere, i elendig vær. Året før var det 86.

– Og nå?

– Nå ser det bedre ut. Vi har allerede 40 forhåndspåmeldte, værmeldingen er god og vi håper på over 100 løpere.

Klasser for alle

Tønnesen minner om at Kanonløpet slett ikke bare handler om bestetider for topptrente og voksne utøvere.

– Dette løpet passer for alle. En fin mulighet for mosjonister i alle aldre til å utfordre seg selv, sier Gjermund Tønnesen i HIL.

Påmeldingsfristen går ut i kveld. Påmelding kan gjøres til gjermundt@halden.net.

Bare å melde seg

– Det er også mulig å melde seg på inntil en time før start, men vi oppfordrer til å melde seg på i forkant, sier han.

Kanonløpet er slett ikke bare for voksne. Det er klasser for 0-9 år, 10-12 år og 13-15 år, selvsagt for både gutter og jenter.

Starten går fra torget lørdag klokka 12, før det venter 800 meter og 14 prosents stigning i bakkene opp til klokketårnet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags