Nå er det strekspiller Julie Nicoline Bang (28) som annonserer at hun flytter hjem til Danmark etter sesongen.

Vil prioritere annerledes

– Jeg drar hjem til Danmark etter sesongen, bekrefter Bang overfor HA.

– Har du funnet deg ny klubb?

– Nei. Jeg har ikke vært i kontakt med noen klubber, for jeg kommer trolig til å legge opp som håndballspiller. Nå har jeg lyst til å se mer til kjæreste, familie og venner, noe som har vært nedprioritert de siste 10 år med håndball på elitenivå, svarer hun.

NM-finale og sluttspill

Bang kom til Halden sommeren 2014, og har bare positivt å si om sine to sesonger i HK Halden.

– Jeg har hatt to spennende år, med gode opplevelser. Den første sesongen toppet seg med NM-finale i Oslo Spektrum, og denne sesongen med at vi har tatt oss til sluttspill for første gang. Begge tilfeller er bevis på hva hardt arbeid over tid kan resultere i.

 

Bang føler også at hun har utviklet seg individuelt i Halden.

– Spesielt fysisk. Jeg har aldri vært sterkere eller hurtigere enn jeg er nå. Det forteller meg at man alltid kan gjøre tingene litt bedre, bare man har nok vilje i treningsarbeidet. Dessverre har skader vært en litt for stor del av min hverdag det siste året. Derfor har jeg ikke helt klart å prestere på det nivået jeg har ønsket, sier Bang.

Skal gi alt i sluttspillet

Nå gleder hun seg til å avslutte HKH-karrieren med sluttspill, der Glassverket er motstander i kvartfinalen.

– Vi gleder oss veldig, og skal gi alt vi har for å ta oss videre i sluttspillet. Vi vet at motstanden er tøff, men det skulle bare mangle når det tross alt er snakk om en kvartfinale i et sluttspill, smiler Bang.

Bang er dermed den sjette spilleren som er bekreftet tapt for HK Halden foran neste sesong. Julie Gantzel og Martine Moen har begge skrevet under for klubber i Danmark. Sofie Fynbo flytter også hjem til Danmark, mens Mina Authen legger opp og Vilde Eidem er langtidsskadet.