Dramaet som fikk en lykkelig slutt

SEIERSDANSEN: Mina Marie Authen danset i gledesrus etter den viktige seieren borte mot Skrim Kongsberg i går. Noen av spillerne sa dog med et smil her, at Authen måtte gjøre seg klar til fotografering. Foto: Ole John Hostvedt,  Laagendalsposten.

SEIERSDANSEN: Mina Marie Authen danset i gledesrus etter den viktige seieren borte mot Skrim Kongsberg i går. Noen av spillerne sa dog med et smil her, at Authen måtte gjøre seg klar til fotografering. Foto: Ole John Hostvedt, Laagendalsposten.

Artikkelen er over 5 år gammel

HKH ledet med ett mål ni sekunder før slutt. Vertene Skrim hadde ballen i angrep. Så reddet Hanne Frandsen i siste sekund. Seier!

DEL

Elleville jubelscener utspant seg blant de røde jentene i Kongsberghallen etter Frandsens redning av storscoreren Trine Haugstads harde skudd.

For den beinparaden i verdensklasse sørget for 28-27-seier, og kan bli avgjørende i haldensernes kamp for å overleve på det øverste nivået.

To glimrende målvakter

– Vi har kastet bort seiere i lignende situasjoner før, som for eksempel hjemme mot dette Skrim-laget, da vi ledet rett før slutt og tapte. Redningen var utrolig deilig. Tone (Wølner) storspilte den første halvtimen, og det var også hyggelig for meg at jeg fikk komme inn å bidra i denne lagseieren, strålte Hanne, som ble helten i siste sekund.

De første 30 minuttene var det én spiller som skilte seg ut mer enn de andre. Nemlig HKHs andre målvakt; Tone Wølner. Det at klubben har to så glimrende og rutinerte målvakter, betyr mye. Det viste seg.

– I dag har vi et godt angrepsspill. Vi setter sperrene riktig. Danskene på laget var helt råe, og våre kanter gjør en god jobb defensivt.

- Allikevel gjorde vi flere unødvendige feil, som vi også gjorde sist, oppsummerte en lykkelig, men fattet sisteskanse fra Skarnes, som ikke har bestemt seg for hvor hun spiller håndball neste sesong.

Danskenes store dag

I tillegg til norske Wølner, var det lagets danske «piger» som virkelig sto fram som vinnerskaller i denne bortekampen på Kongsberg i Buskerud.

Bakspillerne Cecilie Mørch Hansen og Mette Kryger Jørgensen dominerte i store deler av kampen, og strekspiller Julie Bang tok vare på innspillene hun fikk fra de to danske lagvenninnene.

Når også Martine Kjøniksen Moen «våknet opp» samtidig som Hanne Frandsen kom inn på parketten kvarteret før slutt, så trodde virkelig klubblederne Hans Eriksen og Morten Skaug på tribunen at dette kunne gå. Og det holdt helt inn.

Utrolig deilig følelse

– Følelsen nå er utrolig deilig. Vi har vært nær poeng i flere kamper nå, og i dag måtte vi vinne. Vi kjempet virkelig hardt for seieren, og det føles utrolig bra å hente disse to poengene, sa den 21-årige playmakeren Cecilie Mørch Hansen.
 

– Jeg synes du storspilte til tider. Hva synes du selv?
 

– Jo, takk. I dag satt både skuddene og innspillene. Jeg har jobbet knallhardt på treningene i det siste. Nå må vi nullstille oss allerede. For i Remmenhallen på onsdag må vi også slå Stabæk, avsluttet hun.

– En fortjent seier

Trener Morten Holmen var lettet og fattet etter kampen:
 

– I dag må jeg si vi vant veldig fortjent. I dag føler jeg at jeg kan si det. Dommerne var strenge mot oss, og vi fikk ikke en eneste straffe på 60 minutter.

- Jeg skal se kampen nøye på video, og se om jeg har rett i at vi burde hatt flere straffer. Men det er mindre viktig nå når vi har vunnet.

- Jentene skal ha kjempeskryt for full innsats og trøkk fra første sekund. Mot Stabæk skal vi prøve å slippe inn færre enkle mål enn vi gjorde i dag, avsluttet en fornøyd hovedtrener Morten Holmen.

En perfekt dag

Den danske hovedtreneren innrømmet nylig på sin Facebook-side at han var blitt stor Petter Northug-fan, så dagen i går kunne ikke vært bedre for Morten.

Gjør HKH jobben hjemme mot Stabæk om to dager, og Fredrikstad taper sin tøffe bortekamp mot Tertnes samme kveld, så vil de to Østfold-lagene begge stå med 12 poeng tre runder før slutt. I kampen om kvalplassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags