– Vi er på utkikk etter julestemning

FRA BÆRUM: Vera Rosell Kolberg(f.v.), Mille Sofie Rosell Berntsen(8), Emma Isabell Rosell Berntsen(11) kommer fra fredrikstad, og har med seg Anne Gretland og hennes nevø John Arne Gretland fra Bærum.

FRA BÆRUM: Vera Rosell Kolberg(f.v.), Mille Sofie Rosell Berntsen(8), Emma Isabell Rosell Berntsen(11) kommer fra fredrikstad, og har med seg Anne Gretland og hennes nevø John Arne Gretland fra Bærum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Anne Gretland og nevøen John Arne Gretland dro helt fra bærum for å være med på julemarkedet på Fredriksten Festning

DEL

Inne i festningen går en gjeng på fem og titter på det ene og det andre. De ser ut til å være i strålende humør, og nyter julemarkedet på festningen.

Julestemning og julegaver

– Vi er fra Fredrikstad, men de to der har kommet helt fra Bærum, sier Vera Rosell Kolberg, Mille Sofie Rosell Berntsen (8) og Emma Isabell Rosell Berntsen, og sikter til Anne Gretland og John Arne Gretland.

– Dette er så koselig. Vi er på utkikk etter julestemning, julekos og julegaver. Kanskje noen julegaver til mamma og pappa, sier Gretland og sikter til foreldrene til nevøen sin John Arne.

Nedover den steinlagte julemarkedsgata inne i festningen er det mer enn nok av ting som kan gi julestemning til både stor og liten. Den fine gjengen går videre, fortsatt på utkikk etter jula.

MUSKET: Kurt Vegar Johansen og Morten Brynildsen fra Fredriksten Artillerie Compagnie viser Oliver Achilles(8) musketene sine og hvordan den fungerer

MUSKET: Kurt Vegar Johansen og Morten Brynildsen fra Fredriksten Artillerie Compagnie viser Oliver Achilles(8) musketene sine og hvordan den fungerer Foto:

Overraskende mye folk

Torbjørn Østby og Morten Brynildsen synes det er bra med folk på julemarkedet været tatt i betraktning.

– Og det er så mye hyggelige folk her, sier Østby.

Kort tid etterpå har Brynildsen kommet seg bort til en annen kamerat fra Fredriksten Artillerie Compagnie, Knut Vegar Johansen. Der viser de Oliver Achilles (8) hvordan musketten fungerer.

– Kan jeg få prøve? Spør Achilles og ser med store øyne på våpenet.

– Jeg kan vise deg hvordan det fungerer i hvert fall, svarer Brynildsen og viser Achilles hvordan musketten er bygget opp og hvordan det fungerer.

SNEK SEG AV GÅRDE: Kristine Høeg Karlsen og Jenny Høeg Karlsen(9), mor og datter, koser seg på julemarked. De er på utkikk etter julegaver, og har sneket seg av gårde fra mann og lillesøster for å nyte litt julekos sammen.

SNEK SEG AV GÅRDE: Kristine Høeg Karlsen og Jenny Høeg Karlsen(9), mor og datter, koser seg på julemarked. De er på utkikk etter julegaver, og har sneket seg av gårde fra mann og lillesøster for å nyte litt julekos sammen. Foto:

– Vi har sneket oss av gårde

Jenny Høeg Karlsen (9) og mamma Kristine går sammen og titter på julemarkedet. De ser ut til å kose seg sammen der de titter i bod etter bod.

– Vi har sneket oss av gårde fra mann og lillesøster i dag, sier Jenny og Kristine og småler.

De to er på utkikk etter julepresanger, god stemning, og hilser på kjentfolk som er på marked. Familien har bodd i Halden i 10 år, og ser på seg selv som så godt som haldensere.

– Jeg er veldig glad i husflidsting, så det blir kanskje noe til meg også. Vi har fått kjøpt seks spekepølser, fem som blir gave og en til oss selv, sier Kristine storfornøyd før de to går videre og ser etter flere julegaver.

Artikkeltags