Både barn, ungdom og voksne har møtt opp for å lage sitt eget kunstverk på string art-verksted.

Teknikk som høres

Til å lede det hele er kunst- og håndverkslærer Florina Quranolli til stede.

– Dette er en teknikk som høres, for å si det sånn, sier Florina med høy stemme for å overdøve de intense bankelydene fra barnas hamring.

Hun kan fortelle at string art er en morsom og kreativ måte å lage bilder og kunst på som hun har lært på Notodden design og håndverkslinje der hun har sin utdanning fra. Kurset passer for barn i alle aldre, men barn under 9 år bør ha med seg en voksen hjelper, for man trenger litt ekstra kraft og presisjon for å få ned spikeren i treplanken.

Rundt på bordene i salen ligger utstyret de trenger, som består av trestykker, spiker og tråd. Alle i salen jobber iherdig for å få spikerne ned i treplata. Det hamres og spikres, og tråder blir etter hvert tvinnet på spikerne, slik at vakre mønstre og morsomme symboler dukker fram på treplata.

Innimellom slagene koser deltakerne seg med kakao med krem.

Fint å finne på noe

To av deltakerne er Cathrine Rubinstein Dahl og barnebarnet på 4 år.

– Jula kan fort bli lang og det er godt å finne på noe annet nå etter flere dager inne, sier mormor Cathrine.

Hun og barnebarnet jobber sammen om å lage et hjerte som selvfølgelig skal ha rosa garn, for det er favorittfargen hennes blunker mormor, mens hun får et bekreftende nikk.

På et annet bord sitter søsknene Egil og Evlyn.

– Mamma har bursdag i dag, så dette er til henne, sier Egil.

Han og søsteren jobber iherdig med hvert sitt spikerbilde som danner ordet MUM. Larin og Omar på samme bord lager hvert sitt navneskilt.

Verdensbro ønsker å bidra til at jula skal være en god tid for alle og legger vekt på å ha aktiviteter også i juleferien.

Tilbud for alle

– Vi har ikke religion som overbygg, men bruker bevisst kunst og kreativitet til å knytte forskjellige folk tettere sammen for å styrke fellesskap og bli et sterkere vi, sier Dina Billington.

Og fortsetter:

– Noen tror at aktivitetene til Verdensbro bare er forbeholdt familier og barn som lever i lavinntekt, men det stemmer ikke. Alle aktivitetene til Verdensbro er for absolutt alle. Vi ønsker å skape fellesarenaer, hvor familier fra alle lag i samfunnet skal ha et felles treffpunkt og få gode opplevelser.

Slike arenaer kan bidra til å styrke sosial tillit mellom ulike mennesker og bidra til å bygge ned fordommer og skape trygge lokalsamfunn å vokse opp i.

– Jeg anslår at 300 barn, unge og familier har benyttet seg av tilbudene til Verdensbro denne jula, det er fint og tenke på, sier hun.