– Vi er faktisk tilbake der vi startet, kunne leder Wenche Erichsen fortelle HA da vi avla frivilligsentralens julemiddag for ensomme på Haldens Klub et besøk på julaften ettermiddag.

– Vi har holdt på her siden klokka tolv i formiddag og regner med å være i land ved 22-tiden. Vi er hele 25 som hjelper til, pågangen av frivillige har vært stor.

– Sliten, men glad

En av dem som var med for første gang i år, var Bente Saksgård.

– Det har ligget i bakhodet mitt en stund om å stille opp, og i år passet det. Vi ville uansett bare ha vært to i kveld, Saksgård-klanen har sin store dag på 2. dag jul, forteller Bente.

– Det er ikke noe offer å være her, det er bare hyggelig å være sammen med andre. Jeg kommer til å være sliten, men glad sent i kveld.

Mange bidragsytere

– I år får vi bruke Haldens Klub, maten lages andre steder, pinnekjøttet kommer fra Flamenco, Per og Hans Råkil lager ribba, som i år er betalt av Frelsesarmeen. Neste år håper vi å kunne bruke et hotell, slik at vi kan gjøre alt på ett sted.

Bente bidro også med eventyrlesning; «Lotta i Bråkmakergata» av Astrid Lindgren sto på programmet. I tillegg musikk fra Terje Hugo Hansen og besøk fra ordfører Thor Edquist.

Lukta av ordentlig julemat fylte Haldens Klub da mørket senket seg og julefreden nådde de rundt hundre frammøtte.