– Går til mennesker som trenger hjelp

UTDELING: Jul i Halden ga 100 000 kroner til Frelsesarmeen i Halden. Foran fra venstre Rebecca Askevold, Thorkil H. Lindskog og Øivind Askevold. Bak fra venstre Rikke Marie Hjørnegård Engh, Amalie Kanestrøm Skovborg, Henriette Thomassen Berg og Johanne Fuglesang Øra i Barnas Julekor.

UTDELING: Jul i Halden ga 100 000 kroner til Frelsesarmeen i Halden. Foran fra venstre Rebecca Askevold, Thorkil H. Lindskog og Øivind Askevold. Bak fra venstre Rikke Marie Hjørnegård Engh, Amalie Kanestrøm Skovborg, Henriette Thomassen Berg og Johanne Fuglesang Øra i Barnas Julekor. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– På den kaldeste dagen i vinter har jeg gleden av å dele ut den varmeste gaven.

DEL

Det sa prosjektleder Thorkil H. Lindskog i Jul i Halden, da han overrakte en sjekk på 100 000 kroner til Rebecca Runar Askevold og Øyvind Askevold i Frelsesarmeen i Halden.

Støtter med sang og musikk

Jul I Halden har gitt 100 000 kroner til Frelsesarmeen i tre år på rad.

– Tidligere har det blitt fra 20 000 kroner og oppover. Til sammen har Jul i Haldens ni utgaver gitt mellom 650 000 og 700 000 kroner til Frelsesarmeen, sier Lindskog.

Han opplyser at alle i prosjektet har en interesse for sang og musikk.

– Det har vi felles med dere i Frelsesarmeen. Og ikke minst har vi en felles interesse av å gi til våre egne medmennesker, som trenger støtte og hjelp.

Glede i Frelsesarmeen

– Veldig bra og helt fantastisk, sier Rebecca Runar Askevold og Øyvind Askevold, som er Frelsesarmeens nye offiserspar i Halden og Tistedal.

– Pengene skal gå til hjelpearbeid i Halden. Vi har hittil gitt 350 000 kroner til hjelp i jula, men det trengs også penger til hjelp resten av året. Det er mange som trenger hjelp og støtte i en liten by, sier de og tillegger.

– I Halden har vi mange hjelpere. Vi er imponerte og ikke minst takknemlige, slik at vi kan stå i midten og gi midlene videre til hjelpe og støtte, sier Rebecca og Øyvind Askevold.

I jula delte Frelsesarmeen ut 265 matesker til enslige, par og familier og 250 gavekort til barn.

Sangglade Hjortsberg-elever

Elevene Rikke Marie Hjørnegård Engh, Amalie Kanestrøm Skovborg, Henriette Thomassen Berg og Johanna Fuglesang Berg representerte artistene.

De synger i Barnas Julekor på låten «Happy Christmas», som ble framført av Dag Brandth og Malin Möller. Det er første gangen elevene har vært med og spilt inn en låt til en plate.

– Det har vært veldig gøy. Dessuten er det veldig fint at pengene går til mennesker som trenger hjelp. De som ikke har det så bra, sier de.

Elevene i 4. og 5. klasse hadde lyst til å være med i Barnas Julekor. Noen av dem har vært med i kor tidligere.

KORJENTER: – Veldig gøy å være med i Barnas Julekor, sier Hjortsberg-elevene Rikke Marie Hjørnegård Engh (tv), Amalie Kanestrøm Skovborg, Henriette Thomassen Berg og Johanna Fuglesang Berg.

KORJENTER: – Veldig gøy å være med i Barnas Julekor, sier Hjortsberg-elevene Rikke Marie Hjørnegård Engh (tv), Amalie Kanestrøm Skovborg, Henriette Thomassen Berg og Johanna Fuglesang Berg. Foto:

– Vi deltok i en audition. Etter å ha sunget, så var vi så heldige å få være med sammen med elever fra andre skoler samt Dag Brandth og Malin Möller. Vi har øvd mye i studio sammen. Dessuten har vi øvd på teksten til «Happy Christmas. War is over» av John Lennon hjemme, sier Rikke, Amalie, Henriette og Johanne.

Alle er like viktige

16 barn fra seks skoler i Halden var med i koret.

– Det har vært helt fantastisk å ha med barna i prosjektet, hvor nærmere hundre personer har vært involvert. Rundt hver låt ligger det mye arbeid. Det har vært en stor jobb, men vi har alltid kommet i mål. Barna har vært proffe i studio, sier Thorkil H. Lindskog.

Han sier at det er et stort prosjekt, hvor alle er like viktige.

– Uten sponsorer hadde jeg ikke turt å sette i gang prosjektet, uten artister hadde det ikke blitt noen plater og uten publikum hadde det ikke blitt så stort overskudd, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken