- Vi elsker det!

Har du vært på konsert med Lucky Malice, har du sett Hanna og Linda hoppe fra forsterkerne før. Lokalet i kjelleren på det gamle Bob-huset er innredet som øvingsrom.

Har du vært på konsert med Lucky Malice, har du sett Hanna og Linda hoppe fra forsterkerne før. Lokalet i kjelleren på det gamle Bob-huset er innredet som øvingsrom. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Punkbandet Lucky Malice feirer ti år med låtskriving og konserter.

DEL

Overnatting på møkkete madrasser i et okkupert hus i Madrid. Plateinnspilling. Stagediving. Tatovering av en bart på pekefingeren. Konserter. Slottsfjellfestivalen. Blitz. Månefestivalen. Festing. Drikke masse øl. Vennskap innad i bandet og med nye bekjentskap. Humor. Feminisme. Lidenskap. Et fett liv som musiker.

- Vi elsker det. Det er det beste vi kan gjøre. Vår favoritting å drive med på fritida, konstaterer Linda Haug, Hanna Fauske og Karine Brække.

Mamma, lærer og punkrocker

Liinda er lærer på Os skole og mamma til Edwin på sju.

- Kontrastene er store, men rutinelivet som lærer er egentlig bra for meg. Kroppen trenger et pusterom med jobb, lekser, lage middag og kjøring til og fra fritidsaktiviteter. Mammalivet gjør at jeg orker å holde ut som musiker i lengden. Det kan bli mye festing og reising, sier Haug.

Unike erfaringer

Karine Brække er også lærer. Hun underviser på Strupe ungdomsskole.

- Jeg tror en rutinejobb bidrar til at jeg setter enda mer pris på musikerlivet. Og jeg merker at bakgrunnen fra bandlivet i inn- og utland gir meg fordeler på jobben. Jeg underviser i engelsk og musikk, og jeg bruker meg selv i undervisningen. Jeg har reist mye, og vi blir flinke til å ta ting på sparket når alt ikke går etter planen, sier hun.

Trondheim er bosted for Hanna Fauske som jobber med kunst og som kokk.

Solid vennskap

Avstanden mellom Karine og Linda i Halden og Hanna i trønderhovedstaden er ingen hindring for kreativitet og produktivitet i Lucky Malice.

- Vi er veldig gode venner og setter vennskapet høyt. Det går så klart i bølgedaler, men det er Karine og jeg som skriver mesteparten av melodiene og tekstene. Og instrumentene våre passer sammen. Karine spiller trommer, jeg spiller gitar og Hanna bass. Det hadde vært verre å produsere og prøve ut nye låter om det var trommene som var utenbys. Og Hanna er veldig positivt innstilt til det vi lager og bidrar med sitt når hun hører materialet. Vi sender ting fram og tilbake og prater sammen ofte, forteller Haug.

Alle kjenner Laurtis

Jentene i Lucky Malice har spesielt en person å takke for at de har funnet fram til hverandre.

Ole Laurits Mosseby er knutepunktet mellom Linda, Karine og Hanna.

Linda hadde vært sammen med Laurits i mange år da de kom flyttende fra Eidsberg til Halden. Hun hadde fått spille litt med bandet til kjæresten, Göttemia, men etter at de kom til Halden, ble det mindre spilling på Linda. Det fant hun seg ikke i.

- Jeg ville ha mitt eget band og møtte Eva på en konsert. Jeg tenkte at hun og jeg passet sammen og spurte om hun ville øve med meg på Rockehuset, forteller Haug.

Der sto et øvingsrom for jenteband klart med alt de trengte av instrumenter og utstyr. Det var på slutten av 2004.

Fikk endelig sjansen

Karine ble med ikke lenge etter på.

- Det var Laurits jeg først ble kjent med da jeg begynte å studere musikk på høyskolen på Remmen. Da han sa at Linda og Eva Marie trengte trommeslager, ville jeg prøve meg. Jeg hadde spilt i band i flere år i ungdomstida, og var mer enn klar for et nytt band, forteller Brække.

Første konsert holdt Lucky Malice tidlig i 2005.

Samme år møttes Hanna og Laurits på Göttemia-konsert i Fredrikstad.

- Vi matcha med humor og musikk, ble venner og starta band. Det tok ikke lang tid før jeg hørte om Lucky Malice, og jeg tenkte faktisk flere ganger mens Linn Frostad var bassist, at jeg hadde lyst til å være med. I 2010 fikk jeg endelig sjansen, og den grep jeg, forteller hun.

Masse energi, mindre teknikk

Etter Fauskes inntreden opplevde Lucky Malice en forandring.

- Alt ble mye bedre. Det var da vi ble et band, prøver Haug å forklare.

- Hanna er veldig teknisk god. Lucky Malice er nok mest kjent for at vi har masse energi, og så får teknikken være som den er. Men det ga oss et skikkelig "boost" å få med Hanna, forteller hun.

De siste årene har haldenbandet hatt årlige turer til Spania med flere konserter og plateinnspilling. Det er også der noen av de sterkeste minnene med bandet kommer fra.

- For eksempel da vi spilte i Torello i fjor. Da stagedivet publikum hele bandet. De løftet Karine opp fra scenen sammen med trommesettet og mikrofonen mens hun sang og sendte henne rundt i rommet. Jeg og Linda ble også stagedivet, forteller Hanna.

Spansk musikkglede

Ellers er spillejobbene på Blitz i Oslo, Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Månesfestivalen i Gamlebyen, Kanalrock i Horten, kåringen til Ukas urørt på NRK P3, plateinnspilling i Spania og dannelsen av foreningen Tonehjulet Kräftpest noe av det jentene husker best.

- I tillegg kommer følelsen hver gang vi setter oss i turbilen og skal av gårde for å spille. De forventningene og den gleden vi føler da, er like sterk og god hver gang. Og musikkgleden til spanjolene som møter oss hver gang vi kommer dit ned, er utrolig. Folk kjører lange strekninger for å høre oss spille, forteller Haug.

I kveld går startskuddet for jubileumshelga til Lucky Malice med konsert på The Crossroad Club i Oslo. I morgen lørdag blir det konsert i hjembyen.

- Vi gleder oss og har invitert med oss noen av våre beste venneband som covrer sine Lucky Malice-favoritter i tillegg til å spille egne hits. Göttemia er så klart et av bandene, forteller trioen.

- Vi har det fett

Når Karine, Linda og Hanna går på scenen og spiller punk, vil de at det skal være like naturlig som om det var et gutteband. Punksjangeren har et stort underskudd på jenteband, og engasjementet til Lucky Malice er stort når det gjelder å få flere jenter til å starte og spille i band.

- Vi vil vise hvor fett det er å være musiker og drive med det man elsker. Vi møter altfor mange jenter som har lyst til å starte band, men som ikke tør eller tar sjansen på sette i gang. Drit i alt. Bare gjør det! Hvorfor skal ikke jenter kunne gjøre det like selvfølgelig som gutter, spør tiårsjubilantene i Lucky Malice.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken