– Jeg tar gjerne på meg rollen som gris

Polkagris: Jonathan Dixon, med fortid i blant annet Kongsvinger, har skrevet under for Kvik Halden. – En hardtjobbende og tøff midtbanespiller, som også har kvikke føtter og kvaliteter som målscorer, sier trener Glenn Ståhl.Foto: Atle Wester Larsen

Polkagris: Jonathan Dixon, med fortid i blant annet Kongsvinger, har skrevet under for Kvik Halden. – En hardtjobbende og tøff midtbanespiller, som også har kvikke føtter og kvaliteter som målscorer, sier trener Glenn Ståhl.Foto: Atle Wester Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Jonathan Dixon (23) tar sitt nye kallenavn med et smil, og mener det bare er et herlig kompliment.

DEL

Jonathan Dixon har skrevet ett års kontrakt med Kvik Halden.

– Grisen. Jo da, jeg har fått med meg det. Helt greit for meg. Jeg tar gjerne på meg rollen som Kvik Haldens gris, smiler han.

Løper mye

Dixon var på prøvespill i Kvik Halden tidligere i vinter, og det var da trener Glenn Ståhl uttalte at alle lag trenger en hardt-jobbende «gris» på midtbanen.

– Så nå er jeg bare «grisen», smiler Dixon, som torsdag skrev under en 1 års kontrakt med klubben som passende nok kalles polkagrisene.

La deg likevel ikke villede av kallenavnet. For Dixon er mye mer enn bare en kriger som liker å smelle på i taklingene.

– Jeg løper mye, er vel en typisk «box-to-box» spiller og scorer også en del mål, sier han.

Toppscorer

23-åringen har norsk mor og engelsk far, og bodde sine 15 første år i England. Der spilte han for Northampton og Hartlepool. Her i Norge har han spilt seniorfotball for Kongsvinger, mens midtbanespilleren i fjor ble toppscorer for Holmen – som rykket ned fra 2. divisjon.

– Hvorfor valgte du Kvik?

– Jeg fikk et ekstremt godt førsteinntrykk av klubben. Nivået på trening har vært meget bra, og både klubb og spillergruppe virker å ha ambisjoner om å få til noe stort sammen.

– Hva tror du om Kvik Haldens muligheter i 2016?

– Målet er jo at vi skal henge med i toppen. Det har vi alle muligheter til å klare, selv om det er en beintøff avdeling.

Ståhl: – Samlende type

Glenn Ståhl er strålende fornøyd med at Dixon har signert.

– Det jeg mente med «gris» er at alle lag trenger en spiller som dikterer, stiller krav, smeller på i taklinger og som kan være samlende i motgang. Jonathan er en slik type spiller, i tillegg til at han har offensive kvaliteter.

Sier Ståhl, og fortsetter:

– Han har kvikke føtter, og dyktig til å orientere seg. En meget spennende tilvekst for oss, sier Ståhl, som tidligere i vinter har hentet Sabri Khattab og Øystein Lundblad Næsheim.

– Det ser bra ut, men vi skal fortsatt ha inn et par spillere til, sier treneren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags