Gå til sidens hovedinnhold

Rådmannen i Aremark går av med pensjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Rådmann Jon Fredrik Olsen har sagt opp sin stilling i Aremark kommune fra 1. juli.

I en pressemelding som er sendt ut i dag heter det:

- Det er en veldig enkel forklaring på at jeg nå gir meg i Aremark. Jeg kan gå av med ordinær pensjon som 62-åring og velger å gjøre det. Jeg har vært rådmann i 12 år, noe som tilsvarer to åremålsperioder. 12 år som toppleder er nok både for meg og organisasjonen tror jeg, sier Jon Fredrik Olsen.

-Hvorfor ønsker du å bli pensjonist nå?

- Da får jeg tid til å gjøre det jeg har lyst til, mens jeg har helsa til det. De fleste begynner vel å tenke på det, når en når den alderen hvor det er en mulighet. Det starter en tankeprosess, og nå er beslutningen tatt.

Han legger til:

-Jeg har hatt 12 veldig fine og interessante år i Aremark. Det er det ingen tvil om. Den største overgangen blir nok å ikke ha et sett med flotte kollegaer å dra til hver dag.

- Hva kommer du til å huske best fra disse 12 årene som rådmann?

- Det jeg er mest stolt av at vi har fått til er at vi har fått bygd en idrettshall og rehabilitert skolen. Det er viktige og positive saker. I tillegg vil jeg rekke fram at alle unger i Aremark lærer å svømme, fordi vi har vann i bassenget. Det er ekstremt viktig.

Det mest utfordrende har vært vindmøllesaken, og en negativ beslutning om en næringsinvestering i størrelsesorden 1,6 milliarder for lille Aremark.

-Hva skal du bruke tiden din på nå?

-Jeg gikk nylig på som leder for Kråkerøy Idrettslag, et breddeidrettslag med 1200 medlemmer. Der er det jo et hav av muligheter. Der kan jeg bruke så mye tid jeg vil. Ellers gir det en større frihet til å reise. Jeg har en hytte på fjellet jeg sjelden får brukt, og jeg får mer tid på hjemmebane. En vet jo ikke helt hva en går til, så det er spennende og kanskje litt skremmende.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.