Joker på Torget er for stor

– Her skal det bygges en vegg, så  kioskvarene må flyttes. De skal stå parallelt med kassene, sier Leif Anders Stene-Johansen og Monica Søvik hos Joker på Torget.

– Her skal det bygges en vegg, så kioskvarene må flyttes. De skal stå parallelt med kassene, sier Leif Anders Stene-Johansen og Monica Søvik hos Joker på Torget. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Opprydding i regelverket rundt søndagsåpne butikker påvirker Joker.

DEL

Det var kandusi.no som først omtalte at Joker på Torget var stengt søndag 1. mai.

For stor butikk

– Ja, det stemmer. Vi valgte å stenge butikken i går for å vise at vi vil ha vårt på det rene, sier driftssjef Monica Søvik mandag formiddag.

Bakgrunnen for stengingen er presiseringen i regelverket rundt søndagsåpne butikker.

– Det har vært mye oppmerksomhet rundt størrelsen på butikker som har åpent på søndager, og Norgesgruppen, som Joker er en del av, har bestemt at butikkene skal måles for å være sikre på at vi overholder reglene. Oppmålingen hos oss viste at vi var litt for store til å holde åpent på søndager, sier Søvik.

– Må ha åpent på søndager

Medeier Leif Anders Stene-Johansen og driftsleder Monica Søvik må bygge om avdelingen hvor panteautomaten, brus og øl står.

Medeier Leif Anders Stene-Johansen og driftsleder Monica Søvik må bygge om avdelingen hvor panteautomaten, brus og øl står. Foto:

Presiseringen av regelverket har blant annet med kasseområdet og ølutsalget å gjøre.

– Nå er det helt avklart at dette inngår i regnestykket på 100 kvadratmeter som er grensen for å holde åpent på søndager. Derfor har vi bestilt snekkere som kommer i dag og hjelper oss med å bygge butikken ned til rett størrelse, forklarer medeier i Joker, Leif Anders Stene-Johansen.

Det er 16-17 kvadratmeter som har satt i gang ombyggingsarbeidene.

– Butikker på denne størrelsen er helt avhengige av den sjuende dagen, påpeker Stene-Johansen.

Flytter varer og hyller

Kundene kommer til å merke forandringene ved at det blir litt trangere, og at noen varetyper får nye plasseringer, men vareutvalget blir så å si det samme.

– Det blir naturlig nok mindre eksponeringsplass per varegruppe, og vi skal flytte kioskvarene parallelt med kassene. Det skal opp en vegg der kioskhylla står i dag. Den lille avdelingen med øl og brus i dag skal også gjøres om, forklarer Stene-Johansen.

Monica Søvik understreker at butikken holder åpent under ombyggingen.

– Vi skal være ferdige til Kristi Himmerlfartsdag, og nå fra 1. mai har vi sommertider. Det betyr at vi har åpent til kl. 23 alle dager, sier hun.

Skal pusse opp alt

Eier Stene-Johansen forteller at det foreligger planer om å oppgradere hele butikken.

– Men nå tar vi dette først slik at vi kan fortsette å holde åpent på søndager. Mai og sommeren er høysesong for oss, så vi gjør ikke de store grepene før til høsten, sier han.

– Vi er veldig glade for at størrelsen på butikken ble avklart før vi satte i gang med store omgjøringer, avslutter Søvik.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.