Gå til sidens hovedinnhold

– Vi vil vise ungdommen muligheter

Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir bokstavelig talt kunnskap i sentrum 27. august. Da samles både næringsliv og utdanningsinstitusjoner.

Leder for samfunnsutvikling i Halden kommune, Jens-Petter Berget, har tatt initiativ til en slags kunnskap i sentrum festival, som blir arrangert i Busterudparken og gågata.

Utdanning og lærlinger

– Her vil vi ha fokus på et helhetlig utdanningsløp. På overgangen fra ungdomsskole til videregående og fra videregående til studier eller lærlingplasser, forklarer han.

I tillegg vil man også ha et arrangement 26. august. Da blir fokuset på lærlinger. Dette vil foregå på Saugbrugs.

– Vi er Østfolds største lærlingebedrift og har til enhver tid 50 lærlinger så vi vil dele av våre erfaringer, forteller Henrik Bjørneby fra Saugbrugs.

IFE er også glade for det nye initiativet.

Bra initiativ

– Vi synes dette er et bra initiativ. Vi kommer til å være på plass med egen stand og vil ha folk både fra Halden og Kjeller. For dem som er spesielt interesserte vil det også bli mulighet til å besøke MTO-laben vår, forteller Øivind Berg fra IFE.

– Dette er et flott arrangement og det er fint at det er lokalt. Vi jobber jo tett opp mot både ungdomsskolen og for å få elever i videre utdanning eller til lærlingplasser når de er ferdige hos oss, så at man får se mulighetene som finnes lokalt er veldig bra, sier Kristin Støten fra Halden videregående skole.

Mange muligheter

Det er viktig å synliggjøre de mulighetene som finnes i Halden. Og de mulighetene er ifølge denne gjengen mange og varierte. Man trenger ikke reise utenbys for å få en spennende jobb eller karriere.

– Halden har et mangfoldig næringsliv og det er viktig å vise at det er mange muligheter, mener Øivind Berg.

Tillitsvalgt ved Saugbrugs, Stein Engen, er enig.

– Det er fantastiske muligheter, og samarbeidet mellom skole og næringsliv gjør at man kan fullføre et helt utdanningsløp i Halden, man må ikke flytte. Det ser vi blant annet med våre lærlinger, sier han.

Underholdning

Men det blir ikke bare faglig innhold. Her blir det festivalstemning.

– Det blir masse underholdning av både lokale og nasjonale artister, lover Berget.

Bedrifter eller utdanningsinstitusjoner som vil delta kan ta kontakt med kommunen og det er mer informasjon på kommunens hjemmesider.

Kommentarer til denne saken