Gå til sidens hovedinnhold

Jeg som forelder er dypt bekymret, det samme håper jeg våre ombudsmenn er

FRITT ORD

Til ordføreren i Halden kommune!

Jeg håper du også kan være med på å fokusere på disse barna. Noen må tale deres sak offentlig. Forsinkelsen i vaksinasjonsprogrammet og at FHI ikke gir mulighet for å endre kø-rekkefølgen i særskilte tilfeller.

Dette mener jeg ikke gir likhet som FHI mener.

Likhet og rettferdighet er ikke å behandle alle nøyaktig helt likt, likhet og rettferdighet er å tilpasse det slikt at alle havner ut likt ut til slutt, spesielt gjelder dette barn som taper undervisning i forhold til andre barn under denne koronatida. Dette kan gi enormt store konsekvenser på slikt spesielt for disse større ungdommene som aldri vil få tid til å ta igjen ungdomsskolepensumet, og samtidig skal konkurrere med jevnaldrende om plassene på videregående.

Jeg som forelder er dypt bekymret, det samme håper jeg våre ombudsmenn er.

Til barneombudet!

Dette synes jeg barneombudet burde engasjere seg i. Jeg er forelder som er blitt ufør på grunn av lungeskade og lungesykdom, og generelt dårlig immunforsvar. Jeg blir ganske dårlig av selv vanlig forkjølelse og influensa.

Etter nyttår har min sønn i 10. klasse omtrent ikke vært på skolen. De siste ukene ikke i det hele tatt. Det skjedde som vi fryktet: Halden ble like hardt rammet som andre kommuner lenger nord i gamle Østfold.

Jeg søkte kommunen om å rykke opp i vaksinasjonskøen siden vaksinasjonstempoet er så lavt. Det er ikke sikkert jeg blir vaksinert før langt ut på våren i verste fall, men fikk beskjed om at de hadde fått flere lignende søknader, og at FHI sier nei til dette.

Så jeg har en gutt som ikke får gått på skole, ei heller kan han følge klassen digitalt på grunn av personvern. Han er fullstendig isolert fra andre slik det er nå. Vi flyttet hit i høst, han har derfor heller ikke fått opprettet nære relasjoner til andre siden det er koronatid.

Heldigvis har han mange gamle, gode venner på nettet, så han føler seg aldri ensom.

MEN jeg mener disse barna som er pårørende til foreldre/søsken i risikogruppene, må nå ses. Jeg mener de forsaker mest av alle i vårt samfunn. Jeg kan sitte inne om så er i flere år, men mitt barn må snart få komme seg tilbake til skolen.

Når du går siste året på ungdomsskolen, så handler det faktisk om hele din framtid. Dårlige karakterer og dårligere fagkunnskap kan gjøre at man ikke kommer inn på ønsket utdanningsløp, eller man har for dårlig fagkunnskaper og raskt dropper ut.

Jeg håper barneombudet kan engasjere seg, dette gjelder jo mange barn.

Kommentarer til denne saken