Et stormer rundt Ungdomssamfundet om dagen. Disse ryktene og politikere og politikken føler jeg at jeg ikke vet nok til å ut uttale meg om. Men er det noe jeg vet er det at i vår lille by blir fort «en fjær til fem høns» om ikke ti! Og et lite rykte kan være så ødeleggende for en ungdomsklubb. Men jeg håper virkelig ikke politikere gjør seg opp meningene om hva som trengs og skal støttes i den fine byen vår på bakgrunn av rykter?
Jeg håper virkelig at er dere i tvil på et tiltak, at dere tar et besøk og får et eget inntrykk.

Jeg skjønner Mikaela Røstadli Dahl sin frustrasjon så godt! Og jeg er glad at det har blitt mye fokus på og åpen debatt som kan hjelpe til å avfeie rykter å gi reelle inntrykk.
Men jeg synes også det er så trist at det blir en debatt som jeg får mer inntrykk av går på politisk vinning, få stemmer å bli mest likt. 

Hvorfor er det ikke nok å ha fokus på ungdommen vår for å kunne støtte gode ungdomstilbud? 

Jeg skulle så inderlig ønske at alle andre og spesielt politikerne som kan ha noe å si for framtida så det mer fra vårt perspektiv: 

Det er nemlig ikke snakk om «bare en ungdomsklubb» Det er så mye mer, som for eksempel: 

Det er det stedet som mange ungdommer har som sitt fristed hvor alle bekymringer og problemer føles mindre.

Det er det stedet noen føler er der eneste stedet de har å gå til.

Det er det første stedet mange barn og unge turte å gjøre noe uten mamma/pappa.

Det er det stedet noen ble sett for første gang etter årevis med nettmobbing. 

Det er det stedet som mange finner glede og trygghet som erstatter rus og kriminalitet.

Det er det stedet hvor et voldtektsoffer for første gang turte å være i det samme rom som motsatte kjønn uten en ekstra person som støtte.

Det er det stedet som mange ungdom får støtte, motivasjon og selvtillit nok til å kunne fortsette på skolen, når de egentlig hadde tenkt å gi opp.

Det er det stedet som ungdommen får beskjed om at det er greit å feile, og hjelp til å lære av sine feil. 

Det er det stedet som ungdommen får veiledning, hjelp og nettverk når de ikke lenger klarte skolen så de fortsatt kan ha en meningsfylt hverdag og ikke havner på skråplanet. 

Jeg kunne sikkert tredoblet denne lista men jeg tror dere skjønner litt hvor jeg vil. 
Etter et par år på ungdomsklubb selv har jeg lært så utrolig masse å sett verdien i de små tingene.
Jeg har sett hvor viktig en trygg plass kan være for ungdom i en sårbar situasjon.
Jeg har sett ungdom ha så utrolig stor framgang og utvikling på kort tid.
Fra et liv med alkohol, dop og kriminalitet til stabil hverdag med jobb/skolegang. Fra et liv med ensomhet, usikkerhet og angst til et liv med glede, venner og selvsikkerhet. 
jeg tørr med hånda på hjertet å påstå at tryggheten og tilhørigheten til en ungdomsklubb har en stor rolle i den utviklingen.

Og det gir vel såppas stor samfunnsverdi og nytte at dette i seg selv burde være nok til å heie fram å ivareta slike ungdomstilbud? 

Er dere i tvil så besøk ungdomstilbudene å se selv :) 

Selv om vi ikke hører til samme ungdomsklubb, anser seg Mikaela og gjengen på ungdomsforbundet som mine kollegaer og ønsker dem masse lykke til og håper dere får langvarig støtte fordi at riktige folk faktisk ser viktigheten i arbeidet og at det ikke bare kommer i forbindelse med valget.