Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg oppfordrer herved Høyre til å slutte å «hogge» på byens ordfører

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres hoggestabbe

«Dette er en ufin praksis av regjeringen. Det har vært vanlig kotyme at ordførere blir varslet når en statsråd er på besøk i en kommune.»

Kommer ordene fra ordfører Anne-Kari Holm etter å ikke ha mottatt invitasjon til å delta når Statsråd Rotevatn tok første spadestikk ved Gjellestadskipet?

Nei, sitatet kommer fra Høyres Thor Edquist da han i Halden Arbeiderblad 8. mai 2013 beskylder Stoltenberg regjeringen for å forfordele egne ordførere ved statsrådbesøk. For å bekrefte den ufine praksisen han mener Arbeiderpartiet bedrev drar han med seg 3 andre ordførerkolleger fra Østfold Høyre som sannhetsvitner.

Jeg velger å trekke opp dette minnet fra 2013 fordi jeg mener det tydelig viser forskjell på hvordan dagens ordfører fremstår sammenlignet med det Høyres Thor Edquist gjorde i slike situasjoner. Edquist velger å beskylde Regjeringen ledet av Arbeiderpartiet for å bevisst ikke invitere han og mener at han blir stengt ute.

Dagens ordfører kommer ikke med noe som kan minne om beskyldninger om at Regjeringen ledet av Høyres Erna Solberg bevisst holder henne på utsiden, hun bare bekrefter at hun ikke kan se å ha mottatt invitasjon etter å ha dobbeltsjekket med postmottaket i kommunen, før hun videre beklager at hun derfor ikke var tilstede. Det er fremtoning en ordfører verdig!

Befolkningen i Halden og våre relasjoner til andre er etter mitt syn best tjent med en slik ordfører og ikke grinebitere fra Høyre enten det er ordføreren i 2013 eller gruppelederen i 2020. Jeg oppfordrer herved Høyre til å slutte å «hogge» på byens ordfører om hun må melde forfall eller ikke har blitt invitert, bruk heller energien på å representere byen på best mulig måte.

Så et tips til slutt; de gangene jeg har store ønsker om å få med meg venner ut å «leke» pleier jeg å be de selv og ikke ta for gitt at noen andre har invitert de.

– Jeg lurte på hvorfor jeg ikke var invitert

Kommentarer til denne saken