Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg noterer meg at det allerede, i nærmest all hemmelighet, er anlagt «motorvei» utover i dette sårbare området

Truls Lie spør om kampen for bevaring av området ved Tyska og Hollenderen er tapt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i HA 3/6 at "Samarbeidspartnerne" - AP, SP, MdG, V og SV har signert en samarbeidsavtale som er forpliktende og får direkte innflytelse på byens nye arealplan. Øivind Holt i MdG leder gruppen som utarbeider denne planen. Han nevner 4 punkter hvorav spesielt ett får undertegnede til å spisse ører. Nemlig: "Sikre byggeforbudet i strandsonen og styrke allemannsretten til kystsonen og utmarksområdene"

I min naivitet oppfatter jeg Tyska/Hollenderen som i høyeste grad en del av strandsonen og byens utmarksområde (mer treffende: byens indrefilet når det gjelder befolkningens fremtidig bade- og rekreasjons muligheter og med direkte adgang til turstien i Remmendalen) Hvordan kan man da kjøre videre med planene om en total utbygging og dermed privatisering av dette fantastiske, og siste åpne bynære strandområdet.

Jeg noterer at det allerede, nærmest i all hemmelighet, er anlagt en "motorvei" (11m. bred) utover i dette sårbare området slik at det ser ut, for meg, at kampen for bevaring av området allerede er tapt??

Som det tidligere er hevdet gjentatte ganger her i avisa og på øvrige sosiale medier er man her i gang med å skusle bort et område som de fleste andre byer kan misunne oss. Det er kanskje på høy tid å bringe denne problematikken frem i lyset igjen!

Jeg forventer at de ansvarlige i kommunen oppklarer og begrunner hva som skal skje fremover.

Kommentarer til denne saken