Jeg heter Melissa, jeg er 12 år og går på Kongeveien skole. For noen uker siden så vi en dokumentar på skolen som handlet om jenter i Ghana som måtte jobbe for familien sin fra de var 6 år gamle.

Jeg ble lei meg og husker at det var det første jeg fortalte mamma og mine søsken ved middagsbordet. Jeg husker den følelsen på kroppen da jeg tenkte at det kunne vært min lillesøster eller meg som hadde måtte bære tunge ting på hodet for å tjene penger til oss.

Jeg hadde ikke matlyst den dagen, og kunne ikke slippe tanken på de små jentene alene ut i verden.

På søndag ønsker jeg å bidra til å samle inn penger til årets TV aksjon og jeg håper at flere vil være med på dette.

På NRK sin hjemmeside står det at:

- Årets TV-Aksjon 2019 handler om å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og å få sin stemme hørt. Når vi gitt kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 milioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt

.Årets TV aksjon betyr mye for meg fordi jeg er en jente, jeg er oppvokst med en aleneforelder og jeg ønsker at alle jenter i verden skal ha mulighet til å gå på skole.

Hjemme hos oss snakker vi mye om mulighetene vi har i Norge som andre jenter ikke har. I mange dager etter den dokumentaren har jeg tenkt på de små jentene. Jeg og søsknene mine vokser opp med vår mamma. Hos oss er det hun som jobber og jeg tenker aldri på at vi har dårlig råd til noe og hvert fall ikke at noen av oss må jobbe for å hjelpe mamma.

Det som er viktig hjemme hos oss er at vi går på skolen. Jeg tenker på de jenter i verden som må jobbe isteden for å gå på skolen. De burde vært på skolen, lært seg nye ting, fått med seg matpakke og vært sammen med venner. I stedet må de flytte langt vekk fra sine hjem for å komme med penger til familien sin. De må stå opp kl 4 på morgenen, dagene er lange og de fleste dager kommer de hjem uten å ha spist mat eller tjent noen penger. Jeg tenker også på alt farlig som kan skje dem når de er alene ut i verden. Dette gjør meg så sint og lei meg og jeg ønsker å gjøre noe.

Mamma sier at det ikke er farlig å være sint eller å være lei seg men man må bruke sin energi riktig. Hun sier også, kan du gjøre noe med saken så ikke bruk opp tid og energi på å gruble, men gjør noe med det.

Det er vanskelig å vite hva en jente på 12 år fra Halden kan gjøre for en jente i Ghana, Niger, Mali, Kongo eller Afghanistan. Men å skrive dette hjelper litt, å bidra på søndag til årets TV aksjon vil kanskje også hjelpe litt. Hva jeg skal gjøre etter det må jeg gruble på, kanskje jeg lærer noe nytt på skolen som kan hjelpe meg med å finne ut det.

Men akkurat nå ønsker jeg at så mange som mulig kan bidra på søndag så vi kan hjelpe disse jentene og deres familier.