Grensetreffet har i år 25 års jubileum og blir arrangert for første gang siden 2019 på grunn av korona.

Tradisjon tro er Fredriksten Camping full av bilglade folk som vil få med seg festen i Halden.

Koser seg

Morten Garvåg er en av de som har det som en tradisjon å komme til Halden i uke 32, når Grensetreffet avholdes. Han kom med Strömstad – Sandefjord og kjører en rød 1981 Doge W250 som han kjøpte for et år siden med en gammel campingvogn på slep.

– Jeg har vært på grensetreffet 18 ganger nå, og jeg sover alltid her på Fredriksten Camping, forteller han. Her har han nesten fast plass på gressplenen som ligger like til høyre for veien i bakken opp til toppen.

Garvåg kom til Halden på onsdag og skal bli her til søndag. Når HA snakker med han på torsdag er han alene i campingvogna, og holder på å sote bakruta til bilen sin, men om ikke lenge får han selskap. Han venter nemlig på at kjæresten skal komme på fredag.

Kjæresten til Garvåg er ikke like interessert i bil som han, men hun er glad i at det skjer noe.

– Hun synes det er veldig morsomt selv om hun ikke er like interessert i bil som mange her. I tillegg så kommer vi oss jo ut på tur, forteller han.

Han var meget fornøyd med livet i byen onsdag kveld og ser fram mot flere morsomme dager i Halden med mye forskjellig opplegg.

– Jeg prøver å være med på det meste av opplegget, det er veldig gøy når det skjer noe, sier han.

Han skal få med seg både konsert, cruising og flere andre ting før han pakker sakene og begynner ferden tilbake til Larvik på søndag.

– Helt unikt bilmiljø

Er du ofte i Halden når det ikke er Grensetreff?

– Nei, jeg er ikke veldig ofte i Halden, men det hender at jeg tar meg en tur, sier han.

– Det er et helt unikt bilmiljø her, det er ikke sammenlignbart med slik vi har det der jeg kommer fra, så det er veldig gøy når jeg først er her, følger han opp.

I 2019 var han i Halden på ferie en uke sammen med kjæresten sin før Grensetreffet, men da treffet startet dro kjæresten videre på ferie mens han ble igjen for å få med seg festen.

Er her ofte

Raymond Pedersen og Silje Solstrand er også å finne på Fredriksten Camping denne uka. De kom til Halden med en hel vennegjeng fra Tønsberg på onsdag og drar ikke hjem igjen før på søndag.

– Jeg vet ikke hvor mange vi er jeg, men vi har i alle fall ni campingvogner på rad og rekke her, forteller Pedersen.

Pedersen og Solstrand har været på Grensetreffet flere ganger, men dette er første gang de overnatter her i Halden for anledningen.

De sover i likhet med Garvåg i en gammel campingvogn som de har trukket med seg bak bilen. Og bilen? Det er en 61 Pontiac Bonneville.

Pedersen har vært i bilmiljøet siden han var en liten gutt. Både mora og faren var interessert i bil, og det har smittet over på han.

Solstrand derimot har ikke alltid vært en del av miljøet. Hun har bare vært med etter hun ble sammen med Pedersen som er seks år siden nå.

De begge er ofte i Halden for å treffe venner og kjente i samme miljø.

Hva er det dere gjør når dere kommer til Halden?

– Det er jo å rægge da, svarer Pedersen raskt.

– Bilmiljøet er veldig mye større her enn der vi kommer fra så det er gøy å ta turen hit, følger han opp.