– Ja, vi kommer til å søke i Halden

SKOLE OG HÅNDBALL: Sofie Wold (tv), Sara Eline Lauritzen, Synnøve Lind Edvardsen skal alle kombinere håndballsatsing med videregående skole til høsten.

SKOLE OG HÅNDBALL: Sofie Wold (tv), Sara Eline Lauritzen, Synnøve Lind Edvardsen skal alle kombinere håndballsatsing med videregående skole til høsten. Foto:

Sofie Wold, Sara Eline Lauritzen og Synnøve Lind Edvardsen liker at Halden VGS øker satsingen på håndball ved Idrettsfag.

DEL

De tre 15-åringene skal alle begynne på videregående skole til høsten, og var tirsdag på informasjonsmøte for å få vite mer om innholdet på idrettslinja ved Halden videregående skole. Siden de også spiller håndball på 15-årslaget til Halden Håndballforening, er de spesielt opptatt av idrettslinja.

Skal søke i Halden

– Ja, vi kommer til å søke i Halden, sier de tre.

Men understreker også:

– Vi vil også søke andre linjer og andre steder for å sikre at vi kommer inn på noe vi har lyst til å gå på.

Ved inntaket til videregående er det kun karakterer som teller og ikke sportslige prestasjoner.

Lie: – Hardt, men givende

Hans Eilert Lie, fagleder ved idrettslinja, tok forsamlingen med ungdom og foresatte med på en grundig og ærlig gjennomgang av opplegget på idrettslinja. Han la vekt på at de krever at elevene har ambisjoner om å gjøre det godt både i fag og idrett.

– Det er hardt å gå på idrettslinja, men til gjengjeld får elevene mye igjen. Selv om veldig få av dem som går ut av skolen satser på idrett som jobb, så gir det en god start for dem som skal studere videre.

SAMARBEID: Lars Edvardsen (trener Halden Håndball), Anders Lund (lærer Halden VGS), Kristine Bukholm (utdanningsleder Halden VGS), Stein Cato Røsnæs (leder Halden Håndball), Hans Eilert Lie (fagleder Halden VGS), Kristin Støten (rektor Halden VGS), Josef Myren Bouchleh (lærer Halden VGS), Jan Thomas Lauritzen (trener HTH) og Øyvind Liland (trener Halden Håndball).

SAMARBEID: Lars Edvardsen (trener Halden Håndball), Anders Lund (lærer Halden VGS), Kristine Bukholm (utdanningsleder Halden VGS), Stein Cato Røsnæs (leder Halden Håndball), Hans Eilert Lie (fagleder Halden VGS), Kristin Støten (rektor Halden VGS), Josef Myren Bouchleh (lærer Halden VGS), Jan Thomas Lauritzen (trener HTH) og Øyvind Liland (trener Halden Håndball). Foto:


Stein Cato Røsnes, leder i Halden Håndballforening og initiativtaker til møtet, sa blant annet at han var glad for at håndballen ble tatt så godt imot på skolen.

Fortsatt breddeklubb

– Halden Håndball, som nå har holdt på i tre år, har brukt tiden til å etablere lag og bygd organisasjon. Nå ser vi at flere lag gjør det bedre og bedre og klubben blir utfordret på ambisjonene om å være en breddeklubb. Det igjen krever at vi som klubb møter kravet fra trenere og spillere om større satsing. Vi skal fortsatt være en breddeklubb, men vi kan ikke hindre at noen vil satse mer på håndball. Derfor er samarbeidet med skolen viktig for de aldersgruppene, sa Røsnæs.

Jan Thomas Lauritzen, hovedtrener for elitelaget Halden Topphåndball, setter også pris på samarbeidet. Han fortalte at HTH har mye kompetanse å by på inn mot idrettslinja, med kompetanse både på trener- og spillersiden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags