Tettpakket da Westby ble badet i blues

MUSIKKBAD: Geir Arne Westby og Cecilie Jørstad på scenen i Bryggerhuset.

MUSIKKBAD: Geir Arne Westby og Cecilie Jørstad på scenen i Bryggerhuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Geir-Arne Westby kan mye mer enn blues. Det viste den artisten til gangs under MusikkBad.

DEL

Torkil H. Lindskog, tidligere journalist i HA og initiativtaker for Musikkbad på Bryggerhuset, har sendt HA denne beskrivelsen av torsdagens MusikkBad på Bryggerhuset med Geir-Arne Westby, døtrene hans Nora og Julie og sangeren Cecilie Jørstad:

Fikk opp bluesdampen

- Når jeg er her måtte jeg jo nevne Bryggerhuset i teksten. Det sa Westby om improvisasjon i teksten til «Sommervise fra Halden».

Den utvandrede haldenseren (han bor nå på Ed) fikk også raskt opp blues-dampen. Det er som blues-artist han har blitt viden kjent. Med sang, munnspill og især gitar runget det fortjent applaus fra et tettpakket lokale.

Celilie Jørstads comeback

- Nå føler jeg det er på tide å ta opp sangen for alvor igjen.

Det sa Cecilie Jørstad under øvingen tidligere på kvelden. Som gjest sang hun blant annet. en nydelig og skjør utgave av «Always On My Mind». Hun ga ut soloplate for mange år siden. Hun har imidlertid i lang tid nå mest markert seg som filmskuespiller og å resitere.

MUSIKKBAD: Geir Arne Westb, Cecilie Jørstad og Nora og Julie Westby.

MUSIKKBAD: Geir Arne Westb, Cecilie Jørstad og Nora og Julie Westby. Foto:

Familien var med

Gjester var i tillegg de syngende og spillende døtrene til Geir-Arne, Nora og Julie. Med pappa som solist leverte trioen en herlig, melodisk støyrock-utgave av Oasis' «Champagne Supernova». Dermed fikk vi oppleve et nytt ledd i den musikalske familien.

Sinatra og Winnerbäck

Musikkbadingen gikk i ett i to timer. Den inneholdt alt fra dikt og klassisk gitar til fellesnummeret «That's Life», en av Frank Sinatras store hits. Samt det vi trodde skulle være avslutningsvisa, Lars Winnerbäcks «Om du lämnar mig nu». Men Westby forlot ikke scenen, men bare smelte i vei med mer heftig blues.

Høy standard

Westbys egne låter holder høy standard, i selskap med f.eks. Tom Pettys «I Won't Back Down», og i en gitar-brilliant Chet Atkins-låt med Claes Neeb-vri.  Artistene og publikum ga uttrykk for at dem koste seg, på en kveld hvor latter og gode samtaler også fikk plass.

Vårens utgaver av Musikkbad er dermed over. Om det blir mer musikkbading etter sommeren, vites ennå ikke.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags