Demensaksjonen står for døra

Strupe: Bak fra venstre: Cathrine Jørgensen, Amalie Grønli, Live Hedin, Martine Agnalt, Elin Olsen, Amina Hrnjic
Foran fra venstre:Dilana Ugur og Elise Thowsen.

Strupe: Bak fra venstre: Cathrine Jørgensen, Amalie Grønli, Live Hedin, Martine Agnalt, Elin Olsen, Amina Hrnjic Foran fra venstre:Dilana Ugur og Elise Thowsen. Foto:

Av

Høsten er en travel tid for Demensforeningen. Pårørende caféer på Sanitetshuset, Pårørendeskole på Bergheim i samarbeid med Halden kommune begynner 19. september, og bøsseaksjon i uke 38, Demensuka.

DEL

I perioden 18-21 september vil flere husstander i Halden få besøk av ungdomsskoleelever som kommer med bøsser! Innsamlingen går til forskning på de forskjellige demenssykdommene for å finne årsaker og ev en kur.  Alle som har eller har hatt en nær person med demens vet at det trenges mer forskning slik at vi også kan lette denne sykdommen, både for de som er rammet og deres pårørende. Elevene kan ikke dekke alle områder – men alle kan sende VIPPS 573402 eller sms sammen til 2216 (50kr).

Fredag 20.september er det stand på Tista senter fra kl. 12.00.  Der er det mulig å få en prat med oss i foreningen og demenskoordinator vil også være innom. Vi har mye materiell som gir god informasjon. Varaordfører Anne-Karin Holm vil åpne dagen for oss. Vi har også med elever der som går med bøsser i senteret.

Risum: Fra venstre: Mia Henriksen, Solveig linea Indstø, Andrea Zeylon Grinnbo, Ingrid Larsen og Marina Madelene Olsen.

Risum: Fra venstre: Mia Henriksen, Solveig linea Indstø, Andrea Zeylon Grinnbo, Ingrid Larsen og Marina Madelene Olsen. Foto:

Mandag 23.september kl. 19.00  kommer overlege Peter Bekkhus-Wetterberg, leder på hukommelsesklinikken ved Ullevål universitetssykehus, til auditoriet på Halden videregående skole, Porsnes. Han har vært i Halden tre ganger før og i høst vil temaet være: Atferdsproblemer ved demens.

Vi håper at mange stiller opp rundt disse arrangementer både ved å delta og å gi støtte til bøsseaksjonen!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags