Lanserer nytt sykkellag

KLARE FOR NYTT LAG: Fra venstre: Lars Granberg, Marius Andresen, Thomas Andresen, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Greg Saw og Martin Uthus. De utgjør Birk Sport Racing Team.

KLARE FOR NYTT LAG: Fra venstre: Lars Granberg, Marius Andresen, Thomas Andresen, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Greg Saw og Martin Uthus. De utgjør Birk Sport Racing Team. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny hovedsponsor er på plass.

DEL

Haldenserne Marius Andresen og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen skal nå sykle med nye merker på sykkeldrakta etter lansering av nytt UCI-lag i terrengsykling. Det gamle laget til Halden-duoen, Sepura Toyota, er lagt ned.  Nå skal de sykle for Birk Sport Racing team. Laget ble lansert søndag.

–  Dette er et nystartet terrengsykkellag, som er en videreføring av det tidligere laget fra de to siste sesongene. Nå er vi et rent fabrikklag for Birk Sport. Målsetningen er å fortsatt være det beste terrenglaget i Norge. Det skal vi holde på. Vi er også klare for nye utfordringer globalt, mener sportslig leder Tomas Andresen.

Allerede har laget en topp 10-plassering i et UCI-ritt i Portugal. Det har ingen norske lag greid før dem.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har tidligere markert seg sterkt i sporten. Hun sier at hun vil tråkke på for å prestere videre.

– Det blir en relansering av verdenscupen i sprint i år. Den har lugget brakk i tre år. Det blir spennende å kjøre noen av de rittene. I tillegg har jeg lyst til å prestere godt på rundbane også. Så får vi se hvordan det går, forteller Bøe Jacobsen.

Sesongen til syklistene starter med et internasjonalt ritt i Danmark i april.

– Det blir deilig å komme i gang, sier Bøe Jacobsen.

Har syklet i motbakke

For Marius Andresens del har de siste to sesongene vært tunge. Han har slitt med kyssesyken, og dermed ikke hatt helse til å prestere opp mot normalt nivå. 2017-sesongen blir en mellometappe for syklisten, som satser på å komme i form igjen i løpet av året.

–  Min målsetning er å kjøre det som er morro og riktig for meg. Jeg har slitt med kyssesyken i to år. Så det blir et comeback nå. Formen er bra og stigende. Jeg kjenner ingenting til sykdommen. Nå slipper jeg å være "død" etter hver trening, sier han.

21-åringen forteller at sykdommen var en påkjenning.

–Jeg konkurrerte med med sykdommen i ett år og var nær ved å utvilkle ME da jeg fant ut av det. Så da ble det åtte måneder uten aktivitet. Det satte meg langt tilbake. Utfordringen blir å få tilbake formen og komme seg tilbake, sier Andresen.

Øvrige som er med på laget: Lars Granberg, Greg Saw og Martin Uthus. Laget er delt i to fraksjoner. Haldenserne skal sykle rundbane, mens de øvrige på laget skal sykle maratonløp som Birken og Grenserittet.

– Vi skal på pallen i hvert ritt, sier Tomas Andresen om lagets ambisjoner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.