Gå til sidens hovedinnhold

Ingela Nødings påstander

Artikkelen er over 1 år gammel

Replikk Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingela Nøding kommer med et tilsvar til meg vedrørende det innlegget jeg hadde i HA mandag 20.10.19 til henne om kommunens regnskaper Hun skriver at min gjennomgang "virker som absurd, Trump—aktig, osv". Det ble fra min side brukt de tallene som kommunestyret har behandlet og godkjent. Ved henvendelse til kommunens administrasjon vil dette sikkert bli bekreftet. Det ble derfor ikke framført noe som ikke er i samsvar med de faktiske forhold.

Flere av påstandene som er fra hennes side ble fremført var derfor feil. At det blir laget egne oppsett fra enkelte om kommunens økonomi som gir inntrykk av en situasjon som etter min oppfatning ikke er i samsvar med de faktiske forholdene får en bare ta til etterretning. Det er derfor ingen tvil om at kommunen nå må inndekke 269 millioner i sine driftsregnskaper de neste 8 til 10 årene (ca.30 millioner pr. år) som må utgiftsføres. Det fremgår av kommunens regnskaper. Det er ingen tvil om at kommunens samlede lånegjeld er på nærmere 3000 millioner, og at det er vedtatt i gjeldene økonomiplan å lånefinansiere ulike prosjekter med ytterligere 1253 millioner fram til 2023. Det har kommunestyret vedtatt. Gjeldens sammensetning er heller ikke bra. Utfordringene er derfor store når det gjelder hvordan velferdstilbudene skal kunne opprettholdes om ikke politikken endres i tiden som kommer.

Samarbeidsavtalen som nå er vedtatt mellom de som nå overtar styringen av kommunen legger her opp til det. Hvilke utfordringer vi som kommune har hatt i tidligere år har det blitt redegjort for i mitt tidligere innlegg.

Det gjøres til et poeng at det ble brukt mva kompensasjon i kommunens virksomhet i årene før 2011. Det skjedde også etter min tid som ordfører i både 2013 og i 2014, men det var jo da andre politikere som gjorde dette så da var det vel ikke så farlig, skulle en tro.

Kommentarer til denne saken