I desember deltok Halden brann- og feiervesen på en landsdekkende brannforebyggende kampanje som heter «Brannvesenets julekalender» hvor de hadde undervisning for elever på 4. trinn. På julaften var det to konkurranser – den gjeveste hadde premien Nintendo Switch og den gikk til Ingeborg Snopestad på 4. trinn på Berg skole.

Det var Halden kommune som omtalte saken først på sin Facebookside.

Brannvern

I forrige uke troppet representanter fra Halden brannvesen opp på skolen for å overrekke premien til Ingeborg. Det var stor jubel over førstepremien og som en ekstra bonus har alle elevene på 4.trinn lært mye om brannvern.Halden brann- og feiervesen brukte den siste uka i november på besøk hos alle 4. klassene i Halden og Aremark kommune.

– Vi hadde et undervisningsopplegg om brannvern for til sammen ca. 400 elever på de forskjellige skolene. Målet med kampanjen er at elevene skal lære om enkle brannforebyggende tiltak og ta med seg kunnskapen hjem. Dermed hjelper de oss med å tenke brannforebygging og skape en litt tryggere hverdag for så mange som mulig. Denne kampanjen forebygger i flere uker etter at vi har forlatt klasserommet, forteller branninspektør Lasse Oddevald Hovelsrud til Halden kommune.

Mange av landets brannvesen deltar i denne kampanjen og før jul kom det inn 60 500 svar fra ivrige elever over hele landet.

  • Det er tredje året Halden brannvesen har vært med på denne kampanjen som består av:
  • Et undervisningsopplegg som brukes til 4., 5. eller 6. trinn.
  • Papirjulekalender som deles ut til elevene.

Nettkalender med filmer og oppgaver som elevene kan ta og vinne premier hver dag frem til julaften. På julaften blir det også trukket en vinner av en hovedpremie som i år var Nintendo Switch.