Noen starter jula etter påske, andre venter til desember. I Immanuelkirken startet jula helt klart i kveld.

Førjulskonsertens far

Koriallverdenellerno startet førjulskonserten etter å ha blitt introdusert av konferansier Else Marie Andersen Guldahl. Tre nydelige sanger fra barnekoret ga alle ro i kropp og sjel.

– Vi fortsetter jula på julemarkedet i festningen og i Berg kirke 20. desember, sier Guldahl om koret og takker for deres opptreden.

Dirigent Håvar Gåsodden som er PicoCantos dirigent ble introdusert som førjulskonsertens far og fikk stor applaus før Tistedalens Musikforening spilte noen av sine klassiske stykker. Dirigent for Tistedalens Musikforening Knut Henriksen og Gåsodden begge på dirigentansvaret i løpet av konserten.

PicoCanto, som sies å være Haldens største kor, fortsatte med tre av sine sanger fram til Nora Jabri dukket opp og sang med. Sammen skapte de enda mer julestemning for alle og enhver.

Julestemning i november

Når Jabri sang den kjente sangen "have yourself a merry christmas", var det nesten så en kunne kjenne lukta av julegløgg og ribbe. Jabri som tidligere har vært med i Stjernekamp som hun også vant forrige sesong, Grand Prix og norske talenter, er vant til å stå på scenen.

– Det er veldig tidlig å starte med julekonsert. Men jeg klager ikke, for jeg elsker alt med jul. Pakker, mat, musikk og alt som hører med. Jeg blir så rolig og av slappet i jula. Etter alle konsertene da, sier Jabri før hun fortsetter med Carolas juleklassiker "himmelen i min famn".

– Jeg er veldig glad for at jeg kan starte alle konsertene mine med dere i dag, legger hun til.

– Utrolig vakker kirke

Etter et overraskelsesnummer hvor PicoCanto, Tistedalens Musikforening, Koriallverdenellerno og Nora Jabri sammen sang "When you wish upon a star", fikk Halden Arbeiderblad en likten kommentar fra den dyktige sangerinnen.

– Dette er en utrolig vakker kirke. Det er alltid gøy med så mye mennesker, og selv om det er veldig tidlig med julekonsert synes jeg det bare er gøy. Det er ikke feil for meg i det hele tatt, forteller Jabri.

I morgen, lørdag, blir det enda en konsert for dem som ønsker å oppleve litt tidlig julestemning.

– Det er den tidligste julekonserten jeg har hatt noen gang. Men det var kjempeartig. Kanskje jeg kommer tilbake neste år, om de spør meg! Fortsetter hun med et smil før hun går løs på autografene til fansen som har samlet seg rundt henne.