Ikke stikk av igjen nå, folkens!

Herlig: Det var herlig å se så mange haldensere på tribunen, 2. påskedag. Foto: Atle Wester Larsen

Herlig: Det var herlig å se så mange haldensere på tribunen, 2. påskedag. Foto: Atle Wester Larsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER Stort gledelige og smått utrolige 2.725 tilskuere så Kvik Halden banke «storebror» på Halden stadion – igjen. Det er tredje gang på rad at FFK drar fra Halden stadion med tap i en obligatorisk kamp. Det er kun cupkampen på Strupe i fjor vår at laget fra Fredrikstad har klart å slå Kvik i festningsbyen. Etter å ha tatt ledelsen 1-0, gjennomførte Kvik en taktisk lekkerbisken til punkt og prikke ved å forsvare seg mesterlig, og ufarliggjøre et fantasiløst FFK-mannskap. Kun et tilfeldig langskudd ble direkte farlig da det smalt på innsiden av stolpen mot slutten av kampen, men da slapp Kvik med skrekken.

Kvik vant også tribunekampen. Vi tipper at i underkant av 2.000 tilskuere på tribunen heiet på Kvik. Det forteller at potensialet er langt større enn den virkeligheten Kvik opplever på mer «hverdagslige» hjemmekamper. I tillegg til at imponerende 2.725 tilskuere heiet lagene fram, så var det over 8.286 abonnenter i HA og andre Amedia-aviser som fulgte tv-sendingen vår. 1.484 så kampen på HA, 5.743 så kampen på Fredriksstad Blad, 1.329 så kampen på Sarpsborg Arbeiderblad, 64 så kampen på Rakkestad Avis, 122 så kampen på Smaalenenes Avis og 144 så kampen på Nettavisen. Og sosiale medier flommet over av stolte og glade haldensere.

I fjor, da Kvik spilte i 3. divisjon, kom det i underkant av 200 tilskuere på mange av kampene. Det er altfor dårlig! Snittet på antall tilskuere blir selvsagt høyere i år, men vi ser faren ved at mange bare kommer når det er storkamp på gang. De siste årene mot nettopp FFK. Det har ikke vært så mange på Halden stadion siden forrige seriekamp mot laget fra «Plankebyen» – tilbake i 2002. Nå er det viktig at Kvik som klubb utnytter den gode stemningen som råder, og kjører sitt publikumsfrieri videre på full styrke. I tillegg må haldenserne bevare godfølelsen, og støtte opp om laget. Både når de vinner, og taper. Kvik er Haldens beste lag, og fortjener støtte fra hele byen.

Ikke stikk av igjen nå, folkens!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken