Gå til sidens hovedinnhold

Ikke rom for skjønn om parkeringsbot

FRITT ORD

Parkeringsbot er ikke velkommen for noen. Har man oversett skilter eller ikke overholdt tidsfrister, er det jo bare «å bite i det sure eplet».

Men når man er i «god tro» og allikevel blir straffet, hva da?

Tre damer i hver sin bil (man samkjører jo ikke i disse koronatider) ville besøke Tyska, Hollenderen og området rundt. Parkeringsplassen rett etter jernbaneundergangen, adr. Mathias Bjørns gate., var et naturlig sted å parkere på.

Et skilt forklarer at dette er p-plass for campingbiler, ikke noe parkometer å se, åpenbart gratis parkering! God plass til mange campingbiler, men vi så ikke for oss at vi ville stå i veien for campingbiler en onsdag i februar med 10 grader minus.

Så vi parkerer i GOD TRO!

Da vi kommer tilbake etter vel tre timers tur, så er det gule lapper på hver vår bil. Kravet er kr. 600 for parkering på plass «særskilt innredet for campingbruk». Halden kommune tjente kr. 1800 på vår «utskeielse».

Parkeringsbetjenten gjorde sikkert bare jobben sin, etaten har instruert og da er det ikke rom for skjønn! Et velkomment kommunalt stunt hadde vært å rive lappene i filler og satset på god reklame i stedet for å forsure minnet for tre damer som satset på en happening i Haldens nærområde!

Kommentarer til denne saken