Ørsjødilten var tilbake på kalenderen igjen i 2021 etter et års koronapause. Søndag 25. september kan både barn og voksne stille til start på flere forskjellige distanser.

– Vi håper på en bra deltakelse i år også. Vi merket heldigvis ikke så stor forskjell i interessen etter koronaåret, så mosjonsløpene våre har klart å holde på deltakerne, sier arrangementsansvarlig i Idd SK Benny Strøm.

Både for barn og voksne

Under Ørsjødilten kan barn fra tre år velge mellom tre ulike distanser. Man kan løpe enten 500 meter, én eller to kilometer eller man kan gå distansene sammen med foreldrene sine.

Alle får naturligvis startnummer og medalje.

– Det skal være en dag for hele familien, og det viktigste med dagen er å spre litt positivitet på bygda. Det har jo vært litt skriverier i det siste om nedleggelse av Prestebakke skole, så vi håper det kommer litt ekstra med folk fra bygda og viser fram Prestebakke fra sin beste side, sier Strøm.

De voksne kan velge mellom å løpe fem eller åtte kilometer. I tillegg kan man også løpe halvmaraton.

– Vi håper det kommer mange på start, og så håper vi selvfølgelig på noen toppløpere også. Det er alltid morsomt å se gode tider, sier Strøm.

– Mer troen på mosjonsløp

Monolittløpet og stafetten i våres var en suksess, men Stenhoggerittet hadde i likhet med andre sykkelritt mer laber deltakelse. Strøm innrømmer at de er mer optimistiske rundt løpene sine enn sykkelrittene om dagen.

– Ja, vi har litt mer troen på mosjonsløp. Det er generelt mer populært å løpe enn å sykle om dagen og det gjenspeiler seg i deltakerantallene. Fokuset her er lave skuldre og distanser for alle.

Start og mål er altså på Prestebakke som vanlig. Strøm vet at alle venter i siste liten med å melde seg på, og oppfordrer derfor folk til å komme tidlig på løpsdagen.