– Politiet er i gang med avhør av de fornærmede og vitner.

Det skriver jourhavende politiadvokat, Torill Johnsen, i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Så langt er politiet kjent med at det er fem ungdommer som er blitt syke. Det er også sikret blodprøver og før resultatene foreligger kan vi ikke si noe om årsaken.

I pressemeldingen står det at politiet ikke vil gi ytterligere informasjon om saken nå, da de er helt i startfasen av etterforskningen.

Frykter nytt dop

Det ble tidlig mistanke om syntetisk dop etter at de fem ungdommene ble innlagt med pusteproblemer etter russetreffet. Ifølge overlege ved Giftinformasjonen, Dag Jacobsen, er det rykter om at det er et nytt dop på vei, en blanding av forskjellige stoffer. Det har blitt tatt blod- og urinprøver fra de fem.

– Kanskje kan noen anonymt gi det aktuelle dopet til politiet, så det kan analyseres, noe som er enklere enn å analysere blod og urin, sier Jacobsen til TV 2. Han sier de har vært i kontakt med Ullevål sykehus og at pasientenes prøver vil bli analysert mandag.

Han sier de heller ikke kan se bort fra at det kan være metanol som ungdommene har fått i seg.

– Det er ikke lenge siden en metanolforgiftning i Østfold, som trolig stammet fra et parti med dårlig sprit, sier Jacobsen.

Nå oppfordres det til å ikke drikke fra andres flasker eller bokser. Politiet opplyser til avisen at de ikke har vært direkte involvert i saken, men at de var til stede på treffet.

– Venter på mer informasjon fra politiet

Daglig leder i Landstreff Fredriksten, Lasse Kjønigsen, sier til NRK at de var uvitende om innleggelsene.

– Bortsett fra det vi leste i avisen, så vet vi ingenting om at disse ungdommene skal ha havnet på sykehus eller brukt syntetiske stoffer. Vi venter på mer informasjon fra politiet, sier han.

Han sier det var vektere på arrangementet som har sjekket deltakerne for narkotika.

– I dagens samfunn er det naivt å tro at ingen av dem har tatt dop. Vi har ikke tatt noen, men det er klart det kan puttes mange steder, sier Kjønigsen.

– Dramatisk opplevelse

Thea Helen Samuelsen fra Bergen deltok på landstreffet, og hun tror at hun er blant de mange som ble dopet ned.

– Jeg ble mest sannsynlig dopet ned, ifølge ambulansepersonellet, sier Samuelsen til TV 2.

Da Samuelsen våknet opp inne i Røde Kors sitt telt, var det også mange andre i teltet.

– Det var veldig fullt. Etter hvert som jeg våknet, så jeg at det lå veldig mange som mange hallusinerte, ropte til hverandre og snakket i løse lufta. Det var masse skriking og grining, sier hun.