Gå til sidens hovedinnhold

Håper Institutt for Energiteknikk vil bestå som et verdensledende atomforskningsinstitutt

Artikkelen er over 2 år gammel

Innsendt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En meget trist situasjon. I dag (onsdag, red anm.) har IFE`s ledelse besluttet på bakgrunn av en samlet vurdering at reaktoren ikke startes opp igjen ved at det ikke søkes om ny driftskonsesjon etter 2020 med bakgrunn i styrets vedtak.

I styrets vedtak velger styret å stå frem med enkle unnskyldniner om dårlig økonomi og ikke tilfredsstillende driftssikkerhet. Styret velger da som Arve Sigmundstad presenterer i leserinnlegget i HA 27. juni 2018, kl. 11:11 , ikke å høre på de ansatte som styret igjen setter sin lit til ved en eventuell dekommisjonering.

Kan vi da stole på at IFE`s styre vil høre på de ansatte da?

Som Arve Sigmundstad utrykte tidligere i dag 27. juni 2018, kl. 11:11 vil en eventuell nedleggelse av Haldenreaktoren være en stor og viktig sak med alvorlige internasjonale konsekvenser.

Det handler om Norges plass på den internasjonale arena, og det handler om atomsikkerhet i verden.

Jeg håper at IFE`s styre og landets politikere ønsker å fremme verdens atomsikkerhet ved å ta nye og bedre beslutninger som baserer seg på de ansattes kompetanse, og ikke på enkle unnskyldninger om sikkerhet og økonomi.

Haldenreaktoren er en topp moderne testreaktor i et gammelt karosseri. Takket være de mest kompetente medarbeidere og internasjonale samarbeidspartnere.

Jeg håper Institutt for Energiteknikk vil bestå som et verdensledende atomforskningsinstitutt.

Kommentarer til denne saken