Gå til sidens hovedinnhold

Liv, røre og ny løyperekord under Stenhoggerittet

Artikkelen er over 3 år gammel

Bløte håndklær over nakken og kramper i beina. Det ble varmt for deltakerne under Barnas Dag og spesielt Stenhoggerrittet lørdag.

– Nå skal vi på stranda, kjære deg, så nå må du komme, ler Vigdis Larsen, i det hun hjelper sin mann Torbjørn på beina etter målgang.

– Jeg fikk kramper allerede ved drikkestasjonen på Liholt! Da syklet Selma (datter) fra meg, gitt. Det var tøft å sykle resten av løypa i den tilstanden, smiler Torbjørn Larsen, og er fornøyd med å ha kommet seg til mål. Selv med skjelvende bein. – Jeg har jo bare syklet 12 mil i år, og oppladingen var sikkert «perfekt» med en sen kveld på verandaen, ler han, og gleder seg over å ha gjennomført et artig ritt.

Hardt å sykle i varmen

Karin Selma Larsen, TFL/ Spenst, syklet rittet for andre gang, og ble beste kvinne fra Halden med en fin fjerde plass.

– Det var veldig varmt, men jeg kom bra i gang fra start. Pappa stoppet opp på drikkestasjonen, så jeg syklet fra ham. Det ble jo tungt å sykle resten alene. Ikke fikk jeg noe drikke heller, for han skulle jo hente drikkeflasker til oss, ler hun. Men det ble en bra økt. Nå gleder jeg meg til Ørsjødilten og Ungdomsbirken!

Blant de beste prestasjonene på herresiden, finner vi også haldensere høyt oppe på listen.

– Målet var topp ti, men vi hadde vel begge ønsket oss et bedre resultat, sier Frode Bokerød fra Halden Cykleklub og Stian Mjølnerød-Lie fra Fiskeklev Landeveisclub.

– Jeg lå på 3. plass da jeg kom inn i siste terrengpartiet her, men da var jeg egentlig ganske ferdig. De som jaktet bak meg var i tillegg bedre enn meg i det tekniske terrengpartiet gjennom lysløypa her, så det ble 6. plass i dag, forklarer Mjølnerød-Lie oppriktig.

 

– For min del ble det velt ved Elgklev, og jeg satt kilt fast i sykkelen en stund før jeg kom meg opp igjen. Da fikk teten en god luke, forteller Frode Bokerød fra Halden CK. I tillegg mistet jeg vannflaska mi, men ble reddet av en kjernekar av en klubbkamerat, Andreas Bye, som ga meg av sin drikke. Uten det hadde det ikke gått å gjennomføre i denne varmen, forteller han. Bokerød kom i mål som nummer syv, etterfulgt av Ken Ronny Hauge, Halden CK, på åttende, og Andreas Bye, Halden CK, på ellevte plass.

Seiersmaskin med banerekord fra Sarpsborg

– Skikkelig artig ritt, og selvfølgelig moro å vinne, stråler Markus Eid Mellegård fra Sarpsborg Sykkelklubb. Som også har markert seg med topp- plasseringer karusellrittene i år.

– Bjerkseth og jeg fikk jo gratis luke ned til de andre da Bokerød dessverre havnet i en velt. Deretter ble det skiftende kjøring i tet mellom oss to, men etter hvert så økte jeg jevnt farten for å tyne ham (Bjerkseth) litt i bakkene. Da jeg så at han ikke klarte å henge på skikkelig i de siste bakkene her, så bare fortsatte jeg å øke farten, og da jeg kjørte inn i lysløpene tre kilometer fra mål, var han et stykke bak, sier Eid- Mellegård.

Og lengre ble det, for Eid Mellegård kjørte svært godt gjennom terrengpartiet og tok både en overlegen seier og satte ny løyperekord med over tre minutter. Den forrige rekorden var fra 2017 på 1:37:17. Ny rekord i år ble 1:33:35.

Hyggelig markering av 90 års -jubileum

- Dette må vi være veldig fornøyde med. Benny Andre Strøm og Peter Forsth- Svensson forteller stolte av det gode samarbeidet i klubben, og roser også de 22 grunneierne som stiller seg positive til arrangementet hvert eneste år.

- Vi har arrangert Stenhoggerrittet i fem år nå, og vi synes det går veldig bra, sier de. - Rittet har fått mye skryt, og det er et profesjonelt arbeid som gjøres av den lille klubben, skyter speaker Max Marius Brynildsen inn. - En kar fra Larvik som deltok i dag, var veldig imponert, og skulle fortelle om rittet til sine sykkelvenner. Det er gledelig å høre, sier Brynildsen.

 

Vi har hatt i underkant av 300 mennesker innom i løpet av dagen, og full fart med aktiviteter som natursti, fotballmerke for alle klubbene, fotballkamp og sykkelritt. Vi har grillet og kost oss med is og mere til. Dette har vært en bra dag! Arrangørens representanter er enstemmige ovenfor HAs utsendte.

Med 28 barn og 85 voksne til start i rittet i dag, kan det vel hende at vi er det eneste lokale rittet med økning i antall deltakere. Det må vi få være stolte av, sier Forsth- Svensson. Ingen alvorlige hendelser. Vi håper vi ser igjen mange av deltakerne herfra, og enda flere til, på Ørsjødilten i september. Det er jo artig hvis flest mulig fullfører alle tre konkurransene gjennom året, slik at de får Iddegranitten eller Iddebautaen, avslutter de to, som ser frem til nok en markering av jubiléet allerede neste helg.

Kommentarer til denne saken