Gå til sidens hovedinnhold

– Vi håper fortsatt på 2017

Posisjonen er enige og har ny skole på Idd som førsteprioritet

Artikkelen er over 5 år gammel

Samstemte politikere snakker krystallklart for ny skole på Idd i 2017. Og de takker alle dem som tålmodig venter på det første spadestikket ved Risum ungdomsskole.

Det første vedtaket om bygging av ny skole på Idd ble fattet 16. desember 2010. Da skulle skolen stå klar til skolestart 2012. I årene etter det har det bokstavelig talt vært mye fram og tilbake for lærere, foreldre og barn knyttet til Iddevang og Øberg skoler, nå Idd skole.

I siste hovedutvalgsmøte ble det enstemmig vedtatt at ny skole skal bygges på kommunens tomt ved Risum ungdomsskole, og ambisjonen er ferdigstillelse i 2017.

Klar tale

HA har utfordret fungerende ordfører Anne-Kari Holm (Sp), Fredrik Holm (H), Per-Egil Evensen (Frp) og Geir Helge Sandsmark (V).

De er alle klare på at den nye skolen på Idd har førsteprioritet. Skal vi tro dem, så kommer skolen. Forutsatt at Fylkesmannen godtar at Halden kommune låner penger ny Iddeskole.

– Vi håper skolen står klar i 2017. Det er ambisjonen, sier Anne-Kari Holm.

– Kan det bli utsatt igjen?

– Det tror jeg ikke. Nå er det rake veien fram, svarer hun.

Privat eier og utbygger

– Jeg synes det er treghet rundt iddeprosjektet. Vi skal være på vakt og se til at det blir fart i det. I forhandlinger med de andre partiene vil vi forlange at det blir sett på om den nye skolen kan bli til gjennom et offentlig og privat samarbeid for å se om det er økonomisk. Da vil privat aktør eie og kommunen leie, sier Per-Egil Evensen (Frp).

Høyres Fredrik Holm er klinkende klar på at de holder på at Idd skole skal stå klar til skolestart 2017.

– Det må dukke opp noe uforutsett hvis det ikke skal skje, uttaler Fredrik Holm.

Skole på Idd er det aller viktigste for oss. Skole på Idd før en sentrumsskole. Det står vi på.

Fredrik Holm, gruppeleder og partileder i Høyre

Han fortsetter:

– Skole på Idd er det aller viktigste for oss. Skole på Idd før en sentrumsskole. Det står vi på.

– Idd er først i løypa

Venstres Geir Helge Sandsmark sier ny iddeskole er veldig prioritert.

– Idd er først i løypa. Sentrumsskole kommer etter det. Ikke noe skal velte en ny skole på Idd. Den skal bygges på tomta ved Risum ungdomsskole.

– Så får vi krysse fingrene for at Fylkesmannen sier ja, sier Geir Helge Sandsmark.

– Det viktigste er en ny skole

For både rektor Jostein Stø og Torill Pedersen som leder Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) , er det viktigste at den nye skolen bygges.

– Det vi forventer og ønsker oss er et vedtak, tegninger og at spaden settes i jorda. Det er viktig å få en god, gjennomtenkt skole. Det er viktigere enn at den står klar til skolestart 2017. Det kan godt ta to - tre måneder lengre. Det viktigste er at skolen kommer, sier rektor Jostein Stø.

Vil invitere på besøk

Dersom Fylkesmannen sier nei, vil rektoren invitere til et besøk på nåværende kondemnable Idd skole. Det gjelder skolens eldste del fra 1935 pluss trebygget fra rundt 60-tallet.

– Jeg føler meg rimelig sikker på at skolen kommer nå. Jeg kan ikke skjønne at politikerne kan la være, sier han.

– Hvordan har dere det på skolen nå?

– Det er en positiv driv. Vi lar oss ikke prege av at vi venter på en ny skole, svarer Stø og forteller om økende elevtall. Høsten 2016 vil skolen ha i overkant av 290 elever, mot dagens 280.

– Ikke veldig optimistisk

FAU-leder Torill Pedersen er ikke fullt så sikker på at skolen kommer i 2017.

– Jeg er ikke så veldig optimistisk. Jeg vil gjerne være det, men jeg tror ikke min sønn som nå går i femte klasse vil oppleve å gå på den nye Idd skole. Men jeg håper, sier Torill Pedersen.

Kommentarer til denne saken