Idd-spillerne og hjemmepublikum var nærmest i harnisk da dommer Pål Rudi Pettersen, Selbak, pekte på straffemerket sju minutter før slutt.

Et straffespark Ås utnyttet til å snyte Idd for seieren, og til å kapre ett poeng på Risum kunstrgress.

Avstand avgjørende

Dommer Pettersen var sikker i sin sak, og at straffen var korrekt idømt.

- Men jeg skjønner protestene, for handsregelen er ofte diskutert i slike situasjoner. Men jeg bedømte at avstanden var avgjørende, fra Idd-spilleren som skjøt ballen til medspilleren som fikk den i hånden.

- Seks meter bedømmer jeg som stor nok avstand til at han kunne reagert og fått bort armen. Dermed straffe. Men hadde avstanden bare vært et par meter, kunne jeg latt være å blåse, var dommen fra pipeblåser Pettersen.

 

Sjanser nok

Men Idd-spillerne skal ikke gi dommeren all skylden for at seieren glapp. Til det gjorde de for mange feil selv, utpå det gjennomvåte kunstgresset.

Eskil Overvik kunne på egen hånd ha avgjort kampen de første 20 minuttene, og kunne med hell scoret mer enn utligningen til 1-1 før pause. Og ved begge de to første baklengsmålene ble midtbanespillerne til Idd rent for spede i nærkampene.

Dueller Ås vant, og var kjappe til å sette opp sine kjappe angrepsspilere.

Slik det skjedde både ved 1-0 og 2-1 målet.

Viste vilje

Men Idd skal ha for at de aldri ga opp. Kom tilbake etter å ha satt trykk mot Ås-målet.

Først utlignet Josef Myhren Bouchleh til 2-2, før Eskil Overvik kjempet seg fram i kjent stil, og banket inn 3-2 fra spiss vinkel.

Da trodde man på tre poeng, og litt pusterom i bunnstriden, i Idd-leiren.

Helt til en Idd-klarering traff en medspiller i hånden, og Ås ødela festen med å frata Idd to poeng med sin straffescoring.

Kampfakta:

Amedialigaen:

Risum kunstgress:

Idd SK-Ås 3-3 (1-2)

0-1 Ali Øzen (22)

1-1 Eskil Overvik (23)

1-2 Mathias Iversen (33)

2-2 Josef Myhren Bouchleh (50)

3-2 Eskil Overvik (77)

3-3 Anders Tronbøl (83)

Gult kort: Emil Ryland, Eirik Havnes Løken, Idd. Thomas Axelsson, Ås.

Dommer: Pål Rudi Pettersen, Selbak

Tilskuere: 45

Idd SK:

Markus Løken, Øyvind Ranheim Henriksveen, Adrian Overvik, Lars-Petter Ahlsen, Emil-André Ryland, Petter Kjelvik, Pål-Espen Staal, Bjørn-Henrik Ekeli, Josef Myhren Bouchleh, Oscar Aam, Eskil Overvik - Emil Torp Rognehaug, Hampus Pettersen,  Markus Foss Andersen, Øyvind Høvik, Eirik Havnes Løken