For publikum som dukket opp i Brygga Kultursal ble det en musikalsk lørdagskveld. Ida Jenshus var tilbake i Halden igjen, med en nylansert plate og en ny turne som skal vare langt inn i 2018. Det var de lokale Anna Navestad og bandet Living Alma, som fikk muligheten til å opptre før Jenshus.

Imponerende oppvarming

De lokale aktørene som startet opp i kultursalen skuffet ikke, men framførte nydelige musikalske innslag som publikum kunne lene seg tilbake og nyte til det fulle.

Living Alma kom først på scenen, med Ingvild Sivertsen (21) som vokalist, Benjamin Rø Haavelsrud (18) på gitar, Jørgen Nilsen (22) på kontrabass, Gard Lindberg (18) på trompet og Alfred Rø Haavelsrud (15) på trommer. De unge musikerne som utgjør Living Alma viste gode musikalske egenskaper med alle sine instrumenter. Vokalist Sivertsen synger på en øm og avslappet måte, som fyller hele kultursalen.

Anne Navestad kommer på scenen rett før selveste Ida Jenshus, og har kun med seg Terje Støldal på bass. Også Navestad gir publikum en avslappet og sjelfull opplevelse. Hun har sterk innlevelse og dyktige fingre som fyker over flygelet mens hun synger.

 

Føler seg hjemme på Brygga

Jenshus har funnet Spellemannsprisen tre ganger innenfor sjangeren beste countryalbum. Som et syn i glitrende boots og mønstret flagrende kjole kommer Ida Jenshus ut på scenen sammen med bandet sitt etter Navestad og Living Alma. Også i Brygga Kultursal får hun fram den velkjente countrystilen, før hun overhodet har begynt å synge.

– Jeg spilte inn denne plata i et studio som heter Brygga i Trondheim, så jeg føler meg hjemme her på Brygga i Halden også, starter Jenshus når hun kommer fram til mikrofonen og sier hei til sitt publikum.

 

Mye god musikk

Når Jenshus og bandet er i gang tar det ikke lang tid før musikken fyller alle i kultursalen på ny. Også Jenshus ser ut til å virkelig fortape seg i musikken de selv spiller. Hun lever seg inn i musikken og danser rundt på scenen, og hun er ikke redd for å la bandet få rom til å vise fram sine musikalske ferdigheter. Flere ganger mottar bandet rungende applaus fra publikum.

Jenshus er en skikkelig Haldenvenn, hun har tidligere spilt på Siste Reis, og fått god kontakt med Henning Kvitnes som har vært hennes billett til Nashville. Det er i en låve i nettopp Nashville, hun forteller at hun har skrevet noen av låtene i den nye plata sin.

 

Kastet skoene og ga alt

Mot slutten av konserten var det på tide for Jenshus å kaste de glitrende bootsene på gulvet. Helt til siste slutt ga Jenshus og bandet alt. Etter en applaus som ingen ende ville ta, måtte de tilbake ut på scenen. Enda et par låter ble framført og rundet deretter av kveldens lille musikkfestival.

Det var langt fra full kultursal denne gangen, men det hadde ingen betydning for konsertens kvalitet. Alle artister og musikere ga alt de hadde, og publikum hadde lite å klage på etter den tre timer lange musikalske herligheten.

Stemningsfullt og fint

Etter konserten signerer Jenshus cd-er og vinylplater til de i publikum som ønsker å kjøpe. Oppvarmingsartist Anne Navestad var en av dem som tok turen innom signeringsbordet til Jenshus.

– Det har vært veldig gøy å spille før Ida, hun er en stor artist. Det hele var veldig stemningsfullt og fint, litt som en festival egentlig, med flinke folk, sier Navestad fornøyd.

Etter alt er over sitter Jenshus og tar seg en hvil før hun og bandet skal spise middag.

 

Glad i musikk-Halden

– Jeg føler meg litt hjemme her i Halden, og i det musikalske samfunnet her. Det er en del felles estetikk. Jeg synes de lokale bandene har vært kjempe fine i dag. Anne har jeg hørt før, og hun er kjempe flink. Jeg er også imponert av gjengen med ungdommer. Jeg liker å se pur ung spilleglede, forteller Jenshus og sikter til Living Alma.

Hun og bandet har et spennende år foran seg, med vinylplateslipp neste uke, og konserter langt ut i 2018.

– Jeg føler jeg og bandet har mye overskudd for tida. I hele høst spilte vi sammen fire ganger. Denne uka har vi spilt sammen to ganger. Det er verdens beste gjeng, og nå skal vi spille sammen helt til september, sier Jenshus før hun gjør seg klar til å gå for og spise.