Gå til sidens hovedinnhold

I dag samles verdenseliten igjen - digitalt og direkte på TV

Emilie Moberg (28) og resten av verdenseliten på sykkel stiller opp gratis når Tour for All, et fem etappers proffritt digitalt på Zwift, innledes i ettermiddag.

Tour de Zwift blir spennende, haha. Har aldri syklet ritt på Zwift før, så aner ikke hva det er. Det blir nok både sinnsykt hardt og vondt, sier Emilie Moberg foran den historiske rittstarten mandag ettermiddag.

Hele verdenseliten

Koronakrisen gjør at alle sykkelritt er avlyst på ubestem tid. Det betyr at Zwift er eneste mulige konkurranseform. Her kan man, ved hjekp av avansert teknologi, kjøre en reell konkurranse på egen sykkelrulle hjemme fra stua. Alt utstyret er kalibrert og ved hjelp av mange ulike kriterier som er forhåndsdefinert, kan man kjøre en reell fellesstart.

De aller fleste av verdens beste ryttere stiller til start. Første etappe er i dag (mandag) klokka 14.30. Tour for All er et fem dagers etapperitt, som også sendes live på Eurosport.

Håper på ritt i august

Ryttere og lag stiller opp gratis, og inntektene går uavkortet til Leger Uten Grenser.

Treningen går bra. Jeg håper fortsatt på ritt utendørs i august. Kanskje kan det startes opp med temporitt (én og én) nasjonalt allerede i juni, så vi får bare se hva som skjer videre, sier Moberg, proffrytter for Drops.

Elise Olsen skal også kjøre én av etappene i Tour for All.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.