Gå til sidens hovedinnhold

I dag kan ordfører Anne-Kari Holm gratuleres med dagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Anne-Kari Holm er 75 år 21. april. I den forbindelse har fire av hennes venner sendt inn denne bursdagshilsenen til HA:

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Anne-Kari vokste opp med 3 søsken på Voksenlia i Oslo. Etter artium på latinlinjen og sekretærlinjen på Oslo Handelsgym reiste hun til Frankrike og tok ”Certificat de langue francaise” på Sorbonne. Siden som voksenstudent ble hun bedriftsøkonom på BI og tok første avdeling jus på universitetet i Oslo.

Hun bodde 5 år i Danmark og arbeidet som 3-språkig korrespondent i Århus; i en fabrikk som produserte iskremmaskiner og hos Hansen som eksporterte ost.

Hun hadde tre barn før fylte 30, to født i Danmark, det tredje i Oslo.

Deretter var hele hennes arbeidsliv i humanitære organisasjoner; alltid som inntektsansvarlig - og med mange interessante opplevelser. En gang reiste hun for Redd Barna til en landsby i fjellene i Guatemala i et skranglete småfly med et skilt: ”This machine may fail, but Jesus never fails”. Der bodde hun på et loft med toalett som var 2 planker over en grisebinge. En gang under borgerkrigen i Libanon ble hun og to kolleger tatt som gisler. Hos legendariske Arne Husveg i Blindeforbundet gikk en gang lyset i kjelleren, og alle fant veien ut unntatt Anne-Kari med normalt syn. Hun var ansvarlig for to TV-aksjoner; for Redd Barna 1978 og for Nasjonalforeningens ”Hjerte for livet” 1987. Hun var gründer og generalsekretær for Extrastiftelsen ; et samarbeid mellom flere humanitære organisasjoner med Norsk Tipping som entreprenør. I løpet av 16 år samlet åtte medarbeidere inn 3 milliarder kroner til forebygging, rehabilitering og forskning på syke og funksjonshemmede og til finansierimg av store prosjekter.

I 2012 ble hun pensjonist.

Anne-Kari er glad i musikk; synger i Haldens eldste kor og spiller piano til glede for slekt og venner. I Oslo var hun med og startet Grindbakken skolekorps og tok opp privat lån for finansieringen.

Allerede i ungdommen var hun politisk interessert til venstre for nabolaget hvor hun vokste opp, og ved EF-avstemningen 1972 var hun en av få i den valgkretsen som stemte nei.

1992 ble hun gift med sykehuslege Trond og flyttet til hans gård i Halden. Der ble hun leder for den lokale Nei til EU-bevegelsen, og Halden ble en av få bykommuner hvor nei-siden gikk fram i 1994. Deretter ble hun med i Senterpartiet og vært i Halden kommunestyre og Østfold fylkesting. Så etter 4 år som varaordfører ble hun ordfører i Halden ved siste kommunevalg.

Vi er mange som gratulerer Anne-Kari med 75-årsdagen, og fremst blant oss står to søstre, tre barn, sju barnebarn og Trond med barn og barnebarn.

Trond Enger, Inger Haugene, Aase Larsen og Sverre Stang

Kommentarer til denne saken