Gå til sidens hovedinnhold

I år kan du se alt fra Bomkræsjbang gratis på HA

Skapertrangen til elevene ved Halden videregående skole lar seg ikke stoppe av et virus. Til helgen og neste uke, kan du via HA selv få se hvor flinke de er.

– Vi er veldig fornøyde med at vi får til dette. Alle er sultne på kultur nå. Og dette blir en fin anledning til å se hva digitale flater kan gjøre med kulturformidling, sier lærer Sverre Magnus Heidenberg og elevene Alfred Minge (18) og Dennis Karlsen (18).

Alfred går siste året på musikklinja på Halden videregående skole, mens Dennis går siste året på drama. De er henholdsvis teknisk produsent og produsent for den digitale utgaven av kulturfestivalen Bomkræsjbang.

Det hele starter lørdag med et kick off fra Saugbrugs. Det vil foregå i helt spesielle lokaler, nærmest inne på selve byggeplassen der de nye lokalene til musikk, dans og dramalinja er i ferd med å reise seg.

– Til kick off-arrangementet har vi vært så heldige å få med oss gjengen som står bak konseptet Pøbbingo. De er selv tidligere elever. Alle som har lyst til å være med kan sende mail til pubbingo@gmail.com på forhånd, så får de gratis skjemaer, sier arrangørene.

Så er det duket for en rekke sendinger til uka med både teater og konserter. Hele programmet finner du inne på Bomkræsjbangs nettsider. Og alt vil bli streamet direkte der og på HAs nettsider.

– Tidligere har dette vært en rimelig festival. Nå er den gratis. Det er faktisk enda billigere, sier Sverre Magnus Heidenberg og ler.

Elevene Alfred Minge og Dennis Karlsen håper at alle i Halden med nett-tilgang på et eller annet tidspunkt kikker innom festivalens livesendinger.

– Vi har noe for alle målgrupper. Det blir både rock, klassisk, kor og teaterforestillinger for voksne, ungdom og barn, forteller elevene.

Halden videregående skole har vært i kontakt med kommuneoverlegen i Halden kommune. Hun har gitt godkjenning til at festivalens planer er innenfor hva som er tillatt med dagens koronarestriksjoner nasjonalt og lokalt, opplyser arrangøren.

Her er festivalens sendeskjema:

Lørdag 20. mars 1900: BomKræsjBingo, KickOff

Mandag 22. mars 1900: Den lille prinsen, teater

Tirsdag 23. mars 1000: Ungdomskolen, teater

Onsdag 24. mars 1900: Korkonsert, Frelsesarmeen

Torsdag 25. mars 1900: Popkonsert, Brygga Kultursal

Fredag 26. mars 10:00 : Det forvunnede brølet, Barneteater

Fredag 26. mars 1900: Erasmus T. Rex, teater

Fredag 26. mars 2300: Midnattskonsert fra Sp. Peter kirken

Kommentarer til denne saken