Gå til sidens hovedinnhold

I år føles påsken litt fattigere

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I år føles påsken litt fattigere enn ellers på grunn av de tiltak som regjeringen har satt i gang for å begrense Corona-utbredelsen. Påsken handler jo om Kristus og hans Canossa-gang til de romerske koloniherrer. For dem som holder den kristne tro høyt, blir det ekstra vanskelig å pleie sin tro, fordi alle kirker denne påsken er stengt.

Fra min egen bakgrunn er jeg vant til at påsken blir omfattet med stor seremoni; mitt land har alltid hatt påskehøytiden høyt i hevd. Derfor bør vi et øyeblikk stanse opp i denne skjebnetunge tiden.

Kristendommens første og største budskap er kjærlighetens nåde, og da går mine tanker til all den sorg som korona-pandemien har ført med seg. Det kan være en stor trøst i en tid hvor den fysisk menneskelige kontakten dramatisk har blitt utfordret.

Hittil har pandemien handlet om politikernes og ekspertenes sjakktrekk omkring økonomien, om arbeidsplasser og småbedrifter som kanskje går helt over ende. Tallene på døde og smittede har steget faretruende i land som Italia, Spania og nå sist USA, og ikke å forglemme vårt naboland Sverige.

Paven holder ikke tale for hundretusener på Petersplassen i år. De norske kirkene er stengt i denne den viktigste høytid for de mange kristne i landet. Alt på grunn av den 1 meters, og nå også 2 meters avstand til din neste som er påbudt.

Også i vår kjære by Halden har smitten skapt redsel og mennesketomme gater. Alle sitter nå isolert i hvert sitt hjem og våger seg knapt nok ut.

Som kjent, sto Kristus opp fra de døde 1. påskedag og skapte med det den moderne forventning om forvandling og nytt liv. Vi håper at politikerne og ekspertene har spilt sine kort riktig, og at vi kommer helskinnet gjennom krisen. Troende eller ikke-troende – vi folder våre hender og håper at det går bra – fordi vi holdt sammen!

Kommentarer til denne saken