– Det blir masse spennende, god mat, lover festivalsjef Torill Frydenlund.

Når Månefestivalen arrangeres for 21. året på rad, er det med null kjøtt på menyen. Månefestivalen skal nemlig samarbeide med Oslo Vegetarfestival.

– Vi har alltid vært veldig fokusert på å ha en best mulig miljøvennlig festival. Dette er en del av miljøprofilen vår, forklarer hun om valget.

– Vi vil ha seks ulike matutsalg. Det blir meksikansk og indiske crunch wraps, «loaded fries», burger, falafel, hummus og poteter, samt crêpes både som dessert og middag, ramser hun opp.

Caroline (38) produserer plantebasert bacon i Fredrikstad: – Vi skal nå Europa-toppen

Foreløpig lite reaksjoner

– Har dere fått noen reaksjoner på at dere kjører null kjøtt?

– Egentlig ikke. Jeg vet ikke i hvilken grad folk har fått det meg seg, heller.

– Uten sammenligning for øvrig, men da vi bare booket kvinnelige artister i 2014, fikk vi mye kritikk i forkant. Det var et drastisk grep, og det kan vi kanskje si det er med å bare ha vegetarmat også, sier hun.

Og fortsetter:

– Men vi hadde en utsolgt festival i 2014, og det var ingen som tenkte på at det bare var kvinnelige artister på scenen da de først var her – bare at det var bra musikk og dyktige musikere.

Null kjøtt – også for artistene

– Kan det bli vanskelig med tanke på rideren til artistene?

Rider

Omhandler artistens ve og vel, fra matservering og garderobeforhold, overnatting, reise og lokal transport. En slik rider inneholder også ofte ønsker om tilgang på forfriskninger og snacks backstage.

– Nå opplever vi at så å si alle artister mer om vegetar og vegansk mat. Det blir mer og mer vanlig. I fjor da vi hadde lille Månelanding, hadde vi også en vegetarkokk på området. Bandet Motorpsycho sa at de ikke trengte komme tilbake for å spille på Månefestivalen, men bare for å spise, ler hun.