Jeg spurte ordføreren den 4.februar i HA om begrunnelsen for at formannskapet besluttet at Halden fortsatt skulle være i ring 1 kategori på lik linje med bl.a. Nordre Follo frem til 10. februar. Jeg har fremdeles ikke fått svar på dette.

I en situasjon med et meget farlig dødelig virus bør innbyggere kunne forvente at begrunnelsen for beslutningene som tas blir kunngjort. Likeså er det med skjenking av alkohol. Slik det er nå er det kun lov på restauranter og barer å skjenke alkohol til matservering.

Hva er begrunnelsen? Er det slik at det er spiseplikt, og hvem skal i så fall påse at gjestene spiser maten? Hva er konsekvensen hvis man ikke spiser opp maten? Antall coronasmittede i Halden er økende og siste tall for smittede i Halden er opplyst til å være 854 personer. Hvordan går det med disse? Jeg vil takke alle butikkansatte for den innsatsen de har gjort slik at vi forbrukere har fått handlet på nesten et normalt vis.

Vi har utsatt dere for stor smitterisiko, men dere har valgt å gjøre handelen veldig smidig for oss. Det er vel ingen butikker i Halden som har blitt stengt på grunn av smitteutbrudd, men fordi regjering eller formannskap har bestemt det.

Tusen takk.