Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan våger vi?

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den svenske, unge miljøforkjemperen Greta Thunberg må rope høyt til internasjonale statsledere for å bli hørt. Det nytter ikke med tradisjonelle metoder som bla, bla, bla. Hun har fått oppmerksomhet og har klart å engasjere ungdom over hele kloden. Bra.
Også her i lille Halden har miljøungdom stått opp og vist sin støtte. Skoleledelsen har ikke skjønt poenget og setter heller fraværskryss i en så viktig kamp.
Derfor er det på tide å støtte de unge i Halden.
La meg få lov å gå i bresjen for de unge og en miljøsak vi alle blir mer og mer berørt av. Kampen for å bevare våre turområder.
Vi skal være på vakt nå. Viktige turområder rundt byen vår er i ferd med å forsvinne på grunn av nye boligfelt, og flere områder er nå truet.
Tenk på utbyggingen av Brattskott ytterst på Hovsfjellet. Hadde det ikke vært for en protest mot å bygge helt ut på pynten i området, så ville turstien lengst der ute være borte i dag.
Se på hva som skjer på Brattås, på Fagerholt, på Ystehede og på Oreid. Flotte turområder er i ferd med å forsvinne til fordel for nye boligfelt. Der du og jeg tidligere kunne følge stier i fint turterreng, hogges det og graves det for å gjøre plass til boliger.
I Halden i dag er trenden klar. Alle skal bo på terrassen, pynten, åsen, toppen. Alle skal bo i høyden. Det er her de flotteste turområdene rundt byen ligger. Nå er snart Knardalåsen III en realitet. Området med flotte utsiktspunkter på forkastningen langs fjorden utover Hov skal bygges ned. Her vi tidligere kunne se byen vår i fugleperspektiv, fyre opp et bål en mørk vinternatt eller overnatte under stjernehimmel, skal forbeholdes noen få. Til og med Kyststien i området er bare radert bort.
Greit, vi må ha et sted å bo. Vi må skaffe folk nye boliger for å få folk til å flytte til byen. Kan vi tenke nytt. Gjenbruk av gamle bygårder som kan pusses opp og bli flotte boliger i sentrum? Ja, det kan vel gå an.
Jeg setter min lit til de nye makthaverne i byen. Vi må stoppe nedbyggingen av byens mange turområder.
Er vi nødt til å gjøre som Greta Thunberg? Roper høyt for å bli hørt?
Ja, så gjør jeg det nå.
Hvordan våger vi, å ødelegge vår dyrebare natur?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.