Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan kan vi gjøre Aremark enda bedre?

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med skrekkblandet fryd at jeg for første gang – i en alder av 45 år - har engasjert meg politisk. Aremark står overfor store utfordringer, og det er stadig vanskeligere å få folk til å bli med i politikken. Selv brukte jeg 9 måneder på å bestemme meg, men til slutt tenkte jeg at vi har jo alle et ansvar for å bidra. Om jeg sitter på «sidelinjen» har jeg ingen rett til å klage – da synes jeg det er bedre å engasjere seg, og være med og forsøke å påvirke fremtiden i kommunen min.

Så hvorfor valgte jeg Høyre? For meg er det stor forskjell på lokalpolitikk og rikspolitikk. Lokalt er de ulike partiene enige om veldig mye, og da blir det til at det i større grad handler om personvalg, og at man har smarte løsninger for bygda. De lokale høyrekandidatene dekker en god bredde i bakgrunn, erfaring og kompetanse. Jeg mener vi også trenger en handlekraftig ordfører. Alf Ulven er ingen typisk politiker. Han er ikke slipt i kantene som tradisjonelle politikere, og noen ganger blir han for spissformulert, men han innehar masse erfaring og har mye kunnskap, som investor og forretningsmann. Han ser muligheter, er handlekraftig, utålmodig og driftig. Jeg mener at det er en slik ordfører Aremark trenger nå, og derfor stiller jeg til valg for Aremark Høyre.

Hvordan kan vi få flere innbyggere i Aremark? Mitt fokus er på hvordan Aremark kan øke inntektene sine, og ikke bare på å redusere kostnader. Økte inntekter oppnås først og fremst ved å øke innbyggertallet. Flere innbyggere får vi gjennom attraktive tomter til boligbygging, og gode tjenester.

Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og jeg har undret meg veldig over hvorfor ikke nytt tomtefelt i Fladebyåsen har blitt realisert, etter så mange år på planleggingsstadiet?

Det er stor mangel på boliger og byggeklare tomter. Planene har ligget brakk i flere år. Det er flere som kunne tenke seg å bygge og bo i Aremark, men som har gitt opp å vente. Slik kan vi ikke ha det. Folketallet synker drastisk og er nå historisk lavt med 1351 innbyggere (1.kvartal 2019) - vi må snu denne trenden. Dette er helt elementært for å klare å opprettholde gode tjenester i framtiden. Vi må begynne å «selge inn» Aremark, ved å fortelle om alle fordelene det er å bo her. Vi har allerede masse bra å tilby; en god barnehage og skole, basseng og god svømmeopplæring, nytt bibliotek, ungdomsklubb, idrettshall, helsestasjon / legekontor og en god eldreomsorg. Aremark kommune kan by på idylliske omgivelser, naturskjønne områder langs Haldenvassdraget og gode trygge oppvekstvilkår. Et eldorado for barnefamilier!

Jeg ønsker å bidra til å bygge framtidens Aremark, med fortsatt gode tjenester til innbyggerne. Vi må være handlekraftige, kreative og benytte de mulighetene vi har til nødvendige investeringer – vi må få fart på Aremark!

Den 9. september kan du bli med oss å sikre at vi gjør de riktige valgene for Aremark de neste fire årene.
Godt valg!

Kommentarer til denne saken