Gå til sidens hovedinnhold

Hvor lenge skal vi vente på et godt fysioterapi-tilbud?

Artikkelen er over 1 år gammel

FRITT ORD Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er kommunevalg til høsten og i den anledning har vi lyst til å utfordre de politiske partiene til å svare på vårt veldig enkle spørsmål: Hvor lenge synes de det er rimelig å vente på å få time hos fysioterapeuten?

Norsk revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer. Vi arbeider for å bedre behandlings- og rehabiliteringstilbudet for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir friske men, må lære å leve med sykdommen.

Fysisk aktivitet og trening er viktige komponenter for at vi skal få å leve så friske liv som mulig. Faktisk så er det så viktig at enkelte kan bli symptomfrie i lange perioder med riktig trening. Da kan de slutte med medisiner og bidra på jobb og i familielivet. Dette har store gevinster for samfunnet som helhet og spesielt for kommuneøkonomien.

Fysioterapeutene har en nøkkelrolle her. Det er ikke bare-bare å komme i gang med trening når du har vondt i ledd og muskler. Derfor trenger vi fysioterapeuten som kan gi veiledning og tilrettelegge treningen. Personer med revmatiske sykdommer har ofte vekselsvis gode og dårlige perioder, og i dårlige perioder er fysioterapi-tilbudet ekstra viktig. Med riktig trening er det mulig å unngå permanente funksjonsnedsettelser.

Medlemmene i Norsk Revmatikerforbund opplever at det er lange ventelister for å komme til behandling hos fysioterapeutene. Vi har eksempler på medlemmer som må vente mer enn 3 måneder på time hos fysioterapeut. Så da er spørsmålet: Hvor lenge mener våre politiske partier at det er rimelig å vente på å få time hos fysioterapeut?

NRF Halden og omegn Revmatikerforening
 

Kommentarer til denne saken