Halden er ingen stor fotballby på seniornivå.

Bildet er fra lørdagens Kvik-kamp mot et av topplagene Egersund, som mot spillets gang vant 4–1. Bildet er dog tatt 17 minutter før kampstart og det dukket opp noen flere tilskuere før avspark. Men det var glissent på tribunen.

Interessen for å følge byens beste fotballag er laber. Selv med annonsert støtte til Halden Topphåndball, appellerte ikke det til at folk gikk av huse på kamp på lørdag. Det var drøye 400 betalende tilskuere og en del av dem var nok rene støttebilletter.

Selv forsøker jeg å dra på et par kamper i året, bare for å kjenne litt på den gode gamle stadion-følelsen. Kjenne på eimen fra 70- og 80-tallet med fulle tribuner og Tumtum brødrene som underholdt i pausen. Min første kamp så jeg som 8-åring i 69, da Kvik slo Jerv i kvalik for opprykk til 3 divisjon. Selv spilte jeg på Kviks lag i ungdomsårene fram til junior, med masse drømmer og håp om noe der fremme. Kvik er en flott klubb som aktiviserer svært mange barn og opprettholder manges drømmer og visjoner.

Ved denne anledningen hadde jeg med 2 barnebarn på kamp. Jeg lokket med is i kiosken. Det ble 2 runder, en før kampen og en i pausen. Litt usikker hvor vellykket det var, 2 omgang ble nok litt lang. Husker selv at det ikke alltid var kampen ute på banen som fenget mest. Alle de blonde og pene damene som strenet forbi, til og fra kiosken. Eller jenter er vel mer riktig å si.

Det var jo en del av pakka i det å være på kamp. Underholdningen i bare det å være der og sluse inn alle observasjonene på folka, ting som ikke skjedde ute på matta. Været var upåklagelig på lørdag, ingen unnskyldning for ikke dra på stadion egentlig.

Jeg synes å se at svært mange av tilskuerne var på min alder.

Hvor er foreldrene til alle i ungdomsavdelingen og ungene selv? Med så stor klubb som Kvik burde det jo vært 500–1000 tilskuere ekstra bare med dem. Vi tapte kanskje litt ufortjent på lørdag, men innerst inne brydde jeg meg ikke så mye egentlig. Vi hadde ikke noe å spille for. Og hadde vi spilt mot Leeds, så hadde jeg hatt på meg en hvit trøye og skjerf.

Men ære være alle tillitsmenn og kvinner som holder hjula i gang, det er tross alt veldig mange unge som bærer på store drømmer og håp om framtida. Unger som drømmer om å spille på Manchester City eller Barcelona (Celta), slikt som Erling Braut Haaland og Jørgen Strand Larsen. Så at drømmene får grobunn og næring er viktig for Halden som by og samfunn. Også om du er glad i håndball.

La oss glede oss til festaftener på Os i årene som kommer. Her bør Halden kommune se sin besøkelsestid….

Jens Erik Mjølnerød