Gå til sidens hovedinnhold

Hvem skal ta æren, Jan-Erik Herft?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er svært gledelig at det skjer mye i Halden.

Som ordfører har jeg i 2020 åpnet nye bygg og attraksjoner. Nytt havnekontor, nytt flott sorteringsanlegg på Rokke og ny skøytebane i Busterudparken. I 2020 fikk Halden til og med en utmerkelse for å være en av Nordens mest digitaliserte byer!

Som ordfører er det min oppgave å være til stede ved åpninger av nye tiltak og ta imot hedersbevisninger på vegne av kommunen.

Men dette irriterer tydeligvis Høyres Jan-Erik Herft. Han mener at æren for disse prosjektene ligger hos Høyre som var i posisjon fra 2011–2019.

Les også

Hva skal ordføreren åpne i 2021?

Alle de nevnte prosjektene har det til felles at de er initiert av vår utmerkede administrasjon. Administrasjonen er alltid på utkikk etter nye måter å drive tjenestene på, mer effektivt og rasjonelt, og de ønsker å bidra med gode tjenester til innbyggerne. Prosjektene ble enstemmig vedtatt av kommunestyret, og slett ikke av Høyre alene.

Så, med dette som bakteppe, spør Jan-Erik Herft: – Hva skal ordføreren åpne i år?

Jan-Erik Herft påstår at det nye flertallet i Halden hittil ikke har vedtatt noen ting som skal gjøres i Halden i 2021!

Selv om Jan-Erik Herft er kommet i opposisjon, så må det være lov til å stille krav om at han som ansvarlig politiker i Halden, følger bitte lite grann med i timen, i stedet for å komme med slike påstander. På den annen side, Jan-Erik Herft, du gir meg en glimrende anledning til å peke på en rekke flotte tiltak som ligger inne i vedtatt budsjett, og som skal åpnes i 2021.

Les også

– Det er bare helt sjukt fint her

Jeg nevner i fleng: Det kommer ny kino, nytt bibliotek med en ekstra bevilgning på 1 million kroner til utstyr, ny ungdomsklubb, nye boliger for yngre utviklingshemmede og ny tursti med badeplass på Sauøya. Alt dette skal skje i år!

Men hva vil Høyre gjøre i 2021? Det fikk vi ikke vite mye om da budsjettene ble lagt fram 19. desember 2020. Høyre nektet å diskutere sitt eget budsjett i kommunestyret! Men man kan lese seg til at de vil legge ned Prestebakke skole. De vil også stoppe rehabiliteringen av Os skole, Haldens eneste barneskole i sentrum. Og de vil redusere skolens driftsbudsjett med millioner av kroner!

Bildeserie

Klasse 8A på Rødsberg åpnet skøytebanen i Busterudparken

Når det gjelder arealplanen, er det betimelig å minne om at våren 2019 valgte Høyre å utsette arbeidet med arealplanen til over valget. Det kan jo Høyre tenke over i dag. Men også Koronapandemien har ført til forsinkelser i arbeidet. Til tross for dette regner vi med å kunne sende planen ut på høring i løpet av vinteren.

Jan-Erik Herft avslutter sitt innlegg med å spørre: – Skal 2021 bli et år hvor ikke et eneste politisk vedtatt prosjekt skal innvies eller åpnes?

Ta det med ro, Jan-Erik Herft. Det årnær sæ!

Les også

Haldensernes forventninger for 2021: – Kan umulig bli verre

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.