De negative korona-nyhetene fortsetter å hagle inn på telefonene våre. Flere blir syke. Og flere kommer til å dø. Bedrifter blir rammet. Noen går konkurs. Mennesker blir permitterte. Flyplasser stenges.

Parkeringsplasser i Halden sentrum står nær tomme, og vi følger i stor grad oppfordringen om å holde oss hjemme.

For noen få dager siden følte de fleste av oss at Korona-viruset var fjernt. Det hadde ikke rammet vår hverdag. Selv om det per fredag klokken 13:18 fortsatt ikke er noen haldensere som har fått påvist viruset, er hverdagen vår totalt forandret. På noen få timer.

Det gjør at vi alle bekymrer oss. Noen for nære familiemedlemmer og venner. Andre for arbeidsplassen sin og sin personlige økonomi. Vil livet slik vi kjenner det i dag vende tilbake til det normale? Slik vi hadde det før korona?

Det er helt naturlige tanker. Men vi skal videre. Vi vet ikke om hvor lenge. Men vi skal videre.

Det blir et liv etter korona. Vi har stått overfor farligere virus og bakterier enn dette tidligere i verdenshistorien.

Hvordan livet blir post korona, avhenger i stor grad av hvordan vi handler her og nå. Vi skal følge de strenge retningslinjene fra helsemyndighetene, men samtidig holde hjulene sånn noenlunde i gang. For å unngå flest mulig konkurser og flest mulig nye besøkende hos NAV.

I alle kriser finnes det muligheter.

Derfor vil vi i HA ikke bare skrive om det negative som skjer. Vår viktigste oppgave nå er å gi deg rask, riktig og relevant informasjon om koronakrisen.

Men vi vil også jakte på mennesker og bedrifter som utøver besluttsomhet og kreativitet i disse dager.

Mennesker som viser oss veien videre.

Ikke siden krigen har vi trengt oppfinnsomhet og kreativitet i like stor grad som akkurat nå.

Vil du bidra til vår nye satsing «Veien videre?» Tips oss om gode saker på epost redaksjonen@ha-halden.no, ved en direktemelding på våre Facebook-sider eller ved å ringe tipstelefonen vår på telefon 992 05 300.