Nå fylles krateret på Edholmen Marina – skal bygge restaurant, butikk og båtverksted

FYLLES IGJEN: Krateret er i ferd med å tettes.

FYLLES IGJEN: Krateret er i ferd med å tettes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I tolv år år har krateret ved Edholmen Marina på Kirkeøy vært en snakkis på Hvaler. Nå er hullet endelig i ferd med å fylles igjen.

DEL

(Fredriksstad Blad) – Vi jobber med å fylle krateret nå. Forhåpentligvis vil vi være ferdig med å fylle i løpet av neste uke, sier grunneier Jon Brevik til Fredriksstad Blad. 

Det var Demokraten som først omtalte saken.

Krater siden 2006

Fredriksstad Blad har i flere ganger skrevet om krateret som oppsto i 2006, etter at anlegget der ute ble revet for å gjøre plass til mellom fritidsleiligheter. Men da tomten var sprengt ut, stoppet hele prosjektet fordi pengene manglet. Siden da har området vært et smertens kapittel i Hvaler kommune.

For to år siden benyttet grunneier på Kirkeøy, Jon Brevik, seg av forkjøpsretten til å overta hele anlegget. Og entreprenøren har planene klare.

– Nå skal vi få tettet igjen krateret så fort som mulig, og deretter håper vi å gå i gang med å bygge opp stedet. Rammesøknaden ligger allerede inne hos Hvaler kommune, sier Brevik til Fredriksstad Blad.

Jon Brevik har lagt frem storslåtte planer for Edholmen, som en tidligere eier har sprengt i filler.

Jon Brevik har lagt frem storslåtte planer for Edholmen, som en tidligere eier har sprengt i filler. Foto:

Bygger opp nytt senter

Planene går ut på å bygge en restaurant, en butikk, et servicebygg og kanskje noen utleieleiligheter, bekrefter Brevik overfor FB.

– Vi håper å komme i gang med bygging i løpet av senhøsten. Vi vil gjøre ting ordentlig, og da tar det litt tid. Jeg ser for meg at området er ferdig til sesongen 2020, sier han.

Og at markedet for å bygge opp marinaen er der, mener Brevik han fikk et tydelig signal på allerede i sommer.

– I sommer hadde vi rundt 1.200 overnattingsgjester, i tillegg til at veldig mange kom innom som daggjester. Så det er absolutt et marked her ute, sier han.

Men først skal det berømte krateret fylles med 2.000 kubikkmeter sprengstein fra sprengningsarbeidet ved Kiwi på Vesterøy å tette igjen.

– Lastebilene har kjørt frem og tilbake siden desember, så nå begynner vi å nærme oss. Jeg håper vi er ferdige med arbeidet i løpet av neste uke, sier han.

Artikkeltags