Gå til sidens hovedinnhold

«Tigern» (8) skutt fem ganger i hodet

Artikkelen er over 6 år gammel

Eierne fant «Tigern» (8) liggende utenfor hjemmet på Hvaler, hardt skadd og tildekket av søle.

– Katten er skutt fem ganger i hodet med luftgevær, forteller Ole H. Johnsen ved Fredrikstad dyrehospital, til Fredriksstad Blad.

Forferdelig

– Det er helt forferdelig at noen kan finne på å gjøre noe slikt, sier Tigerns eier, Merete Pedersen fra Kirkeøy i Hvaler til Fredriksstad Blad.

Eierne har forklart at hannkatten Tigern, som er åtte år og ti måneder gammel, var helt dekket av gjørme da den ble funnet utenfor familiens bolig på Kirkeøy.

Sint og lei seg

– Jeg håper de blir tatt og at de får sin straff. Først ble jeg fryktelig sint. Nå er jeg mest lei meg. Jeg håper bare jeg får tillbake pusen min, sier Merete Pedersen.

Hvem som har skutt katten, eller hvorfor noen har gått til angrep på den, vet foreløpig ingen.

Rent dyreplageri

– Det virker som om noen har prøvd å avlive den, sier veterinær Ole H. Johnsen.

– Dette er en grusom måte å plage en katt på. Det er rent dyreplageri. Den ene kulen sitter i hjernen, og det er fare for at katten mister det ene øyet. Tilstanden er kritisk, men stabil, sier Ole H. Johnsen.

– Et apropos i debatten om dyrepoliti, mener veterinæren, som opplyser at det er opprettet dyrevernsak, og at hendelsen er anmeldt til politiet.

Kan miste det ene øyet

Mandag ettermiddag gjennomførte Tigern MR-undersøkelse på dyrehospitalet.

– Vi forsøker å finne ut om det ene øyet kan berges, eller om det må fjernes, sier dyrepleier Mona Larsen.

Utlover dusør

Dyrevernalliansen er villig til å betale for tips som kan ta gjerningsmennene.

– Vi utlover en dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til at denne groteske saken blir oppklart, sier informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind.

– Alvorlig sak

Katten ble trolig holdt fast, bundet eller slått i svime før han ble skutt i hodet på nært hold.

– Vi synes denne saken er veldig alvorlig. At noen har holdt den fast mens de har skutt den flere ganger er grotesk. Det er viktig at den eller de som har gjort det her blir funnet så fort som mulig, og blir gitt den oppfølgingen de tydeligvis trenger og en straff som signaliserer at samfunnet ikke godtar dyremishandling, sier Efskind til NRK.

Kommentarer til denne saken